Як вибрати апельсини без кісточок. Слід звернути увагу на одну деталь

Щоб обрати апельсин без кісточок слід звернути на одну маленьку деталь в нижній частині фрукта.

В зимовий період апельсин разом з мандарином та лимоном, є одним з найпопулярніших цитрусових в Україні. Вони продаються цілий рік, але найбільше користуються популярністю восени та взимку. Проте, як обрати смачні апельсини без кісточок? В цьому допоможе одна деталь.

Більшість цитрусових можна купити впродовж року в Україні. Влітку їх привозять з Перу, Чилі та Південної Африки, а взимку на українських ринках можна придбати європейські апельсини.

На що ще варто звернути увагу, купуючи апельсини? Перш за все, вони повинні бути яскраво забарвленні помаранчевого кольору. А ось обрати апельсин без кісточки допоможе всього одна деталь. Це пупок в нижній частині фрукта.

Апельсини без кісточок мають внизу характерну борозенку. Це спеціальний сорт цитрусових під назвою Navelina.


Вперше сорт було виявлено як природну мутацію в Каліфорнії в 1910 році. В 1933 році вони потрапили до Іспанії, де дослідники проводили селекції апельсинів і змогли покращити характеристики плодів. Після 90-х років Navelina почала продаватись по всьому світу включно з Європою, Америкою та Африкою. Сорт апельсинів Navelina росте практично без кісточок, легко очищається та має невеликий вміст кислоти, що робить фрукт солодким та смачним.

Пам’ятайте, що слід уникайте апельсинів з пошкодженнями, плямами або тих які м’які на дотик.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як в магазині відрізнити солодкі мандарини від кислих.

Також "Коментарі" писали, що в Москві заарештували американку, яка гуляла з коровою по Красній площі.