Ніколи не готуйте ці 5 продуктів у мультиварці: експерти назвали шокуючу причину
Не готуйте макарони, ніжні овочі, рис, сушену квасолю та курячу грудку у мультиварці, оскільки вони можуть бути перевареними або залишитися недовареними.
Мультиварка стала справжнім фаворитом на багатьох кухнях, адже вона дозволяє готувати страви з мінімальними зусиллями — досить натиснути одну кнопку. Однак, за словами експертів, є ряд продуктів, які не варто готувати в мультиварці.
Хоча більшість із цих продуктів ми звикли використовувати для приготування, британська організація з захисту прав споживачів рекомендує уникати їх варіння в мультиварці, повідомляє Which.
Які продукти не слід готувати в мультиварці?
Макарони можуть стати клейкою масою в мультиварці. Вони часто переварюються, тому краще приготувати їх на плиті.
Рис може залишитися недовареним, якщо не додати достатньо води. Для приготування в мультиварці необхідно використовувати набагато більше рідини, ніж зазвичай у каструлі.
Ніжні овочі — такі як броколі, цвітна капуста, спаржа й кабачки — при повільній варці можуть перетворитися на пюре. Переварені броколі та капуста стають несмачними.
Сушену квасолю слід перед приготуванням прокип'ятити хоча б 10 хвилин, щоб уникнути токсичності. Краще використовувати консервовану квасолю для приготування страв.
Куряча грудка в мультиварці виходить сухою та менш смачною порівняно з смаженою чи запеченою. Для мультиварки краще вибирати жирне м'ясо, наприклад, яловичину або свинну лопатку.
Також не рекомендується кидати заморожені продукти прямо в мультиварку. Поки м'ясо поступово розігрівається, воно перебуває в зоні температурного ризику, де розмножуються шкідливі бактерії, такі як сальмонела та стафілокок. Хоча вони загинуть під час готування, токсини можуть залишитися в їжі.
Як вже писали "Коментарі", судини сітківки ока можуть стати новим важливим індикатором для визначення не лише стану серця, але й темпів старіння організму. Про це повідомили вчені на основі результатів нещодавніх досліджень, опублікованих на сайті nauka.ua.