Не дають тепла: якими дровами краще не опалювати дім

Букові дрова мають дуже високий показник теплотворної здатності

Наші співвітчизники зараз практикують опалювати оселі дровами. Не тільки з причини економії, але й через те, що часто вимушено вимикають електроенергію. "Коментарі" вирішили зібрати інформацію про те, якими дрова ліпше опалювати власний дім, щоб не замерзнути взимку?

Які дрова кращі

Високий вміст смоли, яка не вигорає повністю і закопчує такими залишками димарі і внутрішні частини пічки - саме так характеризується хвойна деревина. Це, переважно дрова із сосни, ялини чи туї.

Їх згорання призводить до неминучої появи кіптяви.

Також мають невисокі щільності дрова з листяних, м'яких порід. Це – деревина липи, осики та тополі. Вони швидко горять, не дають тепла та не утворюють вугілля через низьку питому теплотворну здатність.

Найкращі дрова - з твердих порід деревини. З дуба, берези, граба. В процесі їх згоряння забезпечується стабільна робоча температура в котлі чи пічці. Є високою питома теплотворна здатність.

Як горять різні породи

Деревина з бука, берези, ясена важко розтоплюється, але вона може горіти сирою, вона легше колеться.Дрова з вільхи та осики горять, не утворюючи сажу, вони випалюють її з димаря.Березові дрова чудові для того, щоб нагріти пічку, але коли не вистачає повітря, утворюється дим і дьоготь.Найкраща тепловіддача із дубових дров, єдиний негатив, вони погано рубаються, як і грабові дрова.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шмигаль дав відповідь – чи готова Україна розпочати опалювальний сезон. Житловий фонд на 100% готовий до старту опалювального сезону. При цьому йдеться про населені пункти, які розташовані в тилу, подалі від тієї лінії, де проходить фронт.