Найкращий спосіб зберігання сиру в холодильнику: потрібен лише один предмет
Щоб сир зберігав свою текстуру та смак, йому необхідний доступ повітря, тому пластикові упаковки не підходять.
Сир може швидко втратити свіжість, навіть не досягнувши кінцевого терміну придатності, якщо його неправильно зберігати. Це відбувається через високу вологість продукту: якщо сир контактує з повітрям, на ньому утворюється тверда скоринка, яку важко прорізати. Про це повідомляє видання Express.
Авторка YouTube-каналу "Секрети домогосподарок" поділилася порадами, як уникнути плісняви на сирі, що зберігається в холодильнику.
Одним із важливих моментів є те, що сир не можна загортати надто щільно, оскільки вологе середовище сприяє росту бактерій і плісняви.
Експерт з молочних продуктів ферми Yarra Valley Cheese пояснив, що зберегти сир свіжим можна дуже просто: для цього варто лише вийняти його з пластикової упаковки.
"Не використовуйте харчову плівку, бо сир втрачає здатність "дихати" і може потіти. Не загортайте його назад у те, в чому він був упакований. Для збереження свіжості потрібно забезпечити йому чисте і відкритіше середовище", — зазначив фахівець.
Щоб сир зберігав свою текстуру та смак, йому необхідний доступ повітря, тому пластикові упаковки не підходять: вони затримують вологу, що може призвести до того, що сир стане липким або навіть покриється пліснявою.
Найкращий метод зберігання сиру — це обгорнути його в папір для випічки.
"Більшість сирів слід загортати в папір для випічки або вощений папір, а потім помістити в герметичний пластиковий контейнер, вистелений вологим паперовим рушником або тканиною, щоб контролювати вологість і запобігти висиханню", — рекомендує експерт.
Такий спосіб зберігання забезпечує достатній приплив повітря, не затримуючи зайву вологу, тому сир залишатиметься свіжим значно довше, ніж в оригінальній упаковці. Це правило не стосується сирів в розсолі, як моцарела, або м'яких сирів, таких як брі. Їх краще зберігати у рідині або олії в оригінальній упаковці в найхолоднішій частині холодильника.
Портал "Коментарі" вже писав, що вчені назвали сир Чедер найкращим для серця, адже він містить компоненти, які сприяють здоров'ю судин та нормалізують рівень холестерину.