Гордон Рамзі назвав страву, яку ніколи не варто замовляти в ресторані

Є одна страва, яку не варто замовляти в ресторані, вважає шеф-кухар Гордон Рамзі.

Культовий шеф-кухар і ресторатор Гордон Рамзі, відомий своєю прямолінійністю та безкомпромісним підходом до якості їжі, поділився несподіваною порадою для всіх, хто любить вечеряти поза домом. Він назвав страву, яку ніколи не варто замовляти в ресторані.

Гордон Рамзі в інтерв’ю Town & Country розповів, яку страву варто оминати в меню будь-якого закладу. За словами шеф-кухаря, це "суп дня".

"Запитайте, яким був вчорашній суп дня перед сьогоднішньою стравою. Можливо, це суп місяця", – каже Рамзі.

Як пояснює Рамзі, який має понад 50 ресторанів по всьому світу та за свою кар’єру здобув 17 зірок Мішлен, "суп дня" часто є зручним способом для кухні "переробити" залишки продуктів. Це може бути не лише нецікаво з точки зору смаку, а й сумнівно через питання свіжості. Така страва може бути приготовлена зі вчорашніх або навіть більш давніх інгредієнтів, які просто не знайшли застосування.

У тому ж інтерв'ю шеф-кухар зізнався, що часто просить поради у офіціантів та офіціанток під час замовлення страв в нових ресторанах. За словами Рамзі, в хороших закладах офіціанти стають справжнім джерелом корисної інформації.

"Це справді залежить від ресторанів, але офіціанти, як правило, куштують більшість страв у меню та можуть розповісти, що додав шеф-кухар або що полюбляють місцеві жителі", - пояснив Гордон Рамзі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найкращий ресторан у світі закривається. Його шеф-кухар назвав причину.

Також "Коментарі" писали, що український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів чому не вступив до лав ЗСУ.