Чи можна їсти пророщену цибулю: що важливого потрібно знати

Чи може пророщена цибуля нашкодити, та як її правильно зберігати, щоб вона не проросла.

Інколи, якщо цибуля зберігається занадто довго, вона починає проростати. Багато хто сумнівається, чи безпечно вживати такий продукт у їжу, адже будь-яка зміна зовнішнього вигляду харчових продуктів має насторожити. Однак у випадку з пророслою цибулею, вона не тільки безпечна, а й зберігає корисні властивості.

Процес проростання – це природна реакція рослини на навколишні умови, зокрема вологість і тепло. Зелені паростки, що з’являються всередині цибулини, не містять шкідливих речовин і їх можна вживати в їжу. Однак варто пам’ятати, що смак таких пагонів дещо відрізняється – вони можуть бути гіркуватими, а сама цибулина стає м’якшою.

З погляду харчової цінності проросла цибуля залишається корисною. Вона містить вітамін С, який підтримує імунітет, а також вітамін B6, що позитивно впливає на нервову систему. Крім того, у складі цибулі є фолієва кислота, яка необхідна для клітинного росту та сірчані сполуки, що мають антибактеріальні властивості. Проте у міру проростання частина поживних речовин переходить у паростки, а сама цибулина може втратити частину своїх корисних властивостей.

Попри загальну безпечність, є ситуації, коли від пророслої цибулі краще відмовитися. Якщо вона стала надто м’якою, водянистою, змінила колір або має неприємний запах, це означає, що цибуля починає псуватися. У такому випадку її вживати не варто.

Щоб запобігти проростанню та зберегти свіжість, важливо дотримуватися правильних умов зберігання цибулі. Температурний режим має коливатися від +5 до +10 градусів. Цибуля має зберігатись у сухому добре провітреному місці та знаходитись у повітропроникних сітках, паперових пакетах чи кошиках.

Однією з найбільших помилок при зберіганні цибулі, це класти її в поліетиленові пакети, а також поряд з картоплею. Картопля виділяє етилен, що прискорює проростання

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти пояснили, чому цибуля змушує нас плакати і як цього уникнути.

Також "Коментарі" писали про те, коли краще сіяти цибулю у ґрунт.