Новий альбом репера Ye не буде опубліковано на стрімінгових платформах

Своє рішення репер пояснив тим, що йому не подобається ставлення компаній до музикантів

Новий альбом Ye (Каньє Веста) Donda 2 омине стрімінгові сервіси Apple, Spotify, YouTube або Amazon. Репер анонсував реліз на власному плеєрі Stem Player. Про це виконавець повідомив у своєму Instagram. Своє рішення репер пояснив тим, що йому не подобається ставлення компаній до музикантів. Зокрема, це стосується системи виплати коштів, які отримують творці.

“Артисти отримують лише 12% грошей, які заробляє індустрія. Настав час звільнити музику від цієї деспотичної системи. Настав час взяти контроль у свої руки”, – заявив репер.

Stem Player – компактний плеєр, який Ye представив у 2021 році. Його головна особливість - можливість "контролювати" композиції, тобто керувати вокалом, басом, ударними, додавати ефекти, контролювати швидкість і т.д. Ціна пристрою – 200 доларів. Альбом побачить світ вже 22 лютого.

Нагадаємо, Каньє Вест підозрюється у заподіянні тілесних ушкоджень фанату. Пригода сталася вночі 13 січня у місті Лос-Анджелес (штат Каліфорнія). Як зазначається у матеріалі, репер нібито завдав своєму шанувальнику ударів у область голови та шиї. Після цього постраждалий упав і вдарився об асфальт. Перед цим Вест просив не фотографувати його. У розпорядженні видання було відео, на якому можна почути, як після того, що сталося, музикант кричить на жінку, яка заспокоює його. Як пишуть журналісти, нею є родичка Веста. Очікуваний постраждалий пройшов обстеження у відділенні невідкладної допомоги. Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини інциденту. Розпочато розслідування. Якщо провину репера доведуть, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести місяців.