Церемонія вручення музичної премії "Греммі" перенесена на невизначений термін через поширення Omicron

CBS і Академія звукозапису заявили, що проконсультувалися з місцевими чиновниками, експертами в галузі охорони здоров’я та артистами, перш ніж вирішити скасувати дату в січні

Цьогорічну церемонію вручення премії "Греммі" найкращим музичним виконавцям перенесли на невизначений термін через швидке поширення штаму коронавірусу Omicron. Таку заяву зробили організатори в середу, 5 січня. Про це повідомляє Reuters.

Шоу мало відбутися на арені в центрі Лос-Анджелеса та транслюватися в прямому ефірі на CBS 31 січня.

"З огляду на невизначеність, пов’язану зі штамом Omicron, проведення шоу 31 січня просто містить забагато ризиків", – йдеться у спільній заяві CBS та Академії звукозапису.

Номінації на премію були оголошені в листопаді. Піаніст і керівник гурту Джон Батіст очолив сферу, яка охопила реп і джазову музику, зокрема новачків від підліткової поп-сенсації Олівії Родріго до ветерана співака Тоні Беннетта, 95 років, який отримав свою першу премію "Греммі" в 1963 році.

Церемонія вручення премії "Греммі" 2021 року також була перенесена через пандемію COVID-19. Церемонія була організована в березні замість січня і включала поєднання попередньо записаних і живих фрагментів перед невеликим соціально дистанційованим натовпом.

Організатори сподівалися цього року повернутися до чогось ближчого до традиційного святкування з великою аудиторією в колишньому Staples Center. Ведучим заходу був запрошений телеведучий Тревор Ной.

"Здоров’я та безпека тих, хто є в нашому музичному співтоваристві, живої аудиторії та сотень людей, які невтомно працюють над створенням нашого шоу, залишаються нашим головним пріоритетом", – сказали вони.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Брітні Спірс повідомила, чому не готова повернутися до музичної кар'єри.