Як вночі врятуватися від спеки, якщо немає кондиціонера

Експерти перерахували кілька способів, які допоможуть виспатися в спеку, якщо у вас немає кондиціонера

Літня спека в нічний час може створювати сильний дискомфорт, особливо, якщо у вас немає кондиціонера або вентилятора. Що ж робити в таких випадках, щоб нормально виспатися?

Подбайте про прохолоду заздалегідь

Вдень закрийте всі фіранки у спальній кімнаті, навіть якщо у вікна не потрапляє яскраве сонце. Це допоможе хоч трохи охолодити приміщення.

Влаштуйте протяг

За півгодини до сну відрийте вікна в квартирі, щоб був протяг, але ненадовго, щоб не впускати нагріте повітря.

Заморозьте білизну

Якщо ви не можете виспатися через спеку, то скористайтеся і таким лайфхаком. За пару хвилин до сну залиште свою постільну білизну у морозилці. Експерти кажуть, що можна в холодильник покласти і шкарпетки, тому що охолодження ніг може знизити загальну температуру тіла.

Сходіть у душ перед сном

Висока температура протягом дня змушує вас активно пітніти, що створює неприємну "плівку" на тілі. Прохолодна вода перед сном охолодить і освіжить вас.

Вимкніть техніку

Повітря нагрівають працюючі електроприлади, тому заздалегідь вимкніть техніку, якою не користуєтеся.

Використовуйте бавовну, льон або шовк

Обирайте для сну постільну білизну з бавовни або льону, тому що вони будуть давати прохолоду, а піжаму можна взяти із шовку.

Нагадаємо, що в жарку погоду краще відмовитися від вживання пива та інших спиртних напоїв, тому що вони не допомагають втамувати спрагу, а призводять до зневоднення організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в літній час експерти радять трохи змінити раціон, зокрема, скоротити його калорійність і виключити кілька продуктів. Від чого ж слід відмовитися в спеку?