Як вижити, маючи при собі тільки поламаний мобільник

Зламаний мобільний телефон може виявитися ключем до твого виживання

Якщо ти єдиний, кому вдалося вижити у літаку, що впав над джунглями, або в кораблі, який викинуло на берег безлюдного острова, то ти - щасливчик. А якщо при тобі виявився твій мобільний телефон, то тобі пощастило подвійно. По ньому ти зможеш викликати допомогу. Ну а якщо він зламався, то ми розповімо тобі, як його можна використовувати в такому випадку.

Компас

У будь-якому мобільному телефоні за динаміком є магніт, а також кілька дротів. З допомогою цих деталей можна створити імпровізований компас. Зверни увагу, що дріт повинен бути чорним, мідний не стане показувати напрямок. Дріт потрібно покласти на магніт і там, куди він повернеться, буде північ. Приблизно, звичайно ж.

Наконечник для списа і ніж

З плати, яка є в кожному мобільному телефоні, можна створити наконечник для стріли або списа. Необхідно розібрати телефон і дістати плату. Гарненько заточи її об камінь. Після цього ти зможеш з будь-якої гілки зробити спис або стрілу. Крім того, плата може стати відмінним лезом для ножа. У будь-якому випадку, ця нехитра зброя стане у нагоді, якщо ти опинився один в дикій місцевості.

Електрична пальник

Одним з найважливіших елементів будь-якого мобільника є батарея. Поєднавши дріт контактів на акумуляторі, ти викличеш коротке замикання. Дріт почне стрімко нагріватися і розпалить тирсу або суху траву. Головне, не забудь приготувати їх заздалегідь. На сучасних мобільних телефонах є камери з лінзами. Через таку лінзу можна також запалити вогонь, але це занадто складно.

Ці маленькі секрети можливо врятують тобі життя в екстремальній ситуації. Втім, краще ніколи в неї не потрапляти. Також видання "Коментарі" розповість, як врятуватися у випадку удару струмом.