Як усунути похмілля - покрокова інструкція від лікарів

Усунути симптоми похмілля легше, ніж ви думаєте

Всі ми інколи випиваємо зайвого. В такому разі на нас зранку чекає неприємний стан похмілля, який змушує жалкувати про зроблене напередодні. Аби похмілля пройшло якнайлегше, лікар-патофізіолог Альона Парецька і лікар-невролог Євген Мосін пропонують діяти за чітким планом, який допоможе вашому організму швидше оговтатися від вечірки чи свята.

1. Виспіться

Жахливий стан після алкоголю проходить за 24 години. Буде краще, якщо більшу частину похмілля ви проведете уві сні. До того ж чим більше ви відпочиватимете, тим організму ставатиме легше.

2. Відновіть баланс рідини

Алкоголь виводить рідину з організму. Тому як під час вживання алкоголю, так і після нього медики рекомендують пити більше води. Це дозволить уникнути зневоднення організму. Зазвичай людина повинна випивати 8 стаканів в день, а при похміллі - у 2 рази більше. Бажано пити мінеральну воду, свіжі соки або чай з медом.

3. Зверніться до аптечних препаратів

Насамперед необхідно випити сорбент, який виведе з організму токсини. Якщо вам болить голова, знайдіть в аптечці парацетамол. Він може допомогти зняти дискомфорт. В тяжких випадках експерти рекомендують приймати знеболювальні таблетки, якими ви користуєтеся при болях зазвичай. Ще одним відмінним способом заповнити втрату поживних речовин можуть стати розчинні таблетки з вітамінами.

4. Добре поїжте

Можливо, ви не голодні, але в будь-якому разі під час похмілля треба змусити себе поснідати. Аби побороти неприємні симптоми, варто включити в раціон яйця, банани або легенький суп.

5. Не похмеляйтеся

Якщо ви вип'єте алкоголь зранку, вам може здатися, що стало легше. Насправді ж, отруєння стане тільки сильнішим. Нова доза алкоголю - це додаткове навантаження на організм, яке тільки додасть складнощів.

Сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, який алкоголь може знизити цукор в крові до небезпечного рівня.