Як правильно вибрати пшоно: рекомендації

Маленькі жовті зернятка, за смаком серед інших круп, є одним з чільних місць

На хвилі популярності правильного харчування і здорового способу життя пшоно стає все більш популярним продуктом в раціоні українців.

Пшоно виробляється з просячи, яке багате цінними вітамінами і мінералами, причому їх зміст значно перевищує кількість поживних речовин в модних Чіа і булгур.

Однак експерти попереджають - пшоно потрібно правильно вибирати, щоб замість користі воно не принесло організму шкоди

По-перше, потрібно вибирати крупу, розфасовану в прозору упаковку, щоб оцінити цілісність і колір зерен. Чим яскравіше крупа - тим більше в ній цінних компонентів.

Потрібно вибирати пшоно-дранец - це блискучі цільні зерна без квіткових плівочок. Подрібнене пшоно - це побічний продукт переробки крупи, воно найменш цінне через зруйновану структуру.

Нагадаємо, жито багата на вітаміни групи В, Е і РР, а також залізо, натрій, фосфор, кальцій та інші цінні елементи. До складу цієї крупи входить велика кількість клітковини, яка стимулює перистальтику кишечника, полегшуючи тим самим пересування по ньому їжі. Багато хто називає полбу "даром предків", тому що вона володіє багатьма корисними властивостями. Наприклад, її регулярне вживання зміцнює імунну систему, сприяє нормалізації цукру в крові.

Також ця унікальна крупа поліпшує кровообіг і роботу серця, стабілізуючи кров'яний тиск. А завдяки нікотинової кислоти вона приводить в норму роботу надниркових залоз. До слова, найпоширеніше блюдо з полби, звичайно, каша. Її можна зварити тільки з полби та молока, або з додаванням інших інгредієнтів: сухофруктів, горіхів, апельсина, яблука.