Як обрати найсолодшу та найкориснішу хурму

Стигла та правильно обрана хурма - джерело вітамінів для організму

Сезон хурми в розпалі. Нині її можна знайти всюди. Але як не помилитися і обрати найсмачнішу та найкориснішу хурму, аби вона не в’язала в роті? Сайт “Коментарі” дає кілька порад.

1. Обирайте хурму сортів Корольок і Шарон. Вони найсолодші та не мають терпкого присмаку навіть, якщо плоди недоспілі.

2. Купуйте м’яку хурму. Має бути відчуття, що соковитий спілий плід має от-от лопнути в руках. Він не буде в’язати в роті та принесе більше користі та задоволення, ніж зеленувата ягода.

3. Звертайте увагу на колір та листочки. Стигла хурма будь-якого сорту має яскраво-помаранчеве забарвлення. Листочки смачної хурми мають бути сухими, бурого кольору.

4. Якщо ви помітили чорні плями на хурмі, не купуйте її. Плями свідчать про те, що хурма вже переспіла та починає псуватися. З кожним днем користь від такої ягоди зменшуватиметься.

Якщо ж ви все-таки придбали терпку чи недостиглу хурму - покладіть її в морозильну камеру мінімум на пів години. Холод прибере неприємну в’язкість, плід стане м’якшим.

Сайт “Коментар” також рекомендує прочитати думку дієтолога щодо користі від заморожених продуктів.