Весна прийшла: як приборкати тварину в період статевої активності

Весна - стресовий період не тільки для тварин, а й для їхніх господарів

Пори року грають величезну роль в житті тварин. Саме в весняний період наші улюбленці, особливо кішки, підкорюються природі та починають шукати партнера. Якщо улюбленець постійно знаходиться вдома та не має можливості контактувати з іншими тваринами - починаються голосіння, мічення території та дивна поведінка. В цей період як улюбленець, так і його господар може відчувати стрес.

Столичний ветеринар Марія Тарасенко розповіла, як зробити максимально комфортним та спокійним період статевої активності.

За словами експерта, статева активність тварин може наступати не тільки навесні. Наприклад, кішки активні цілий рік. У собак тічки 2 рази в рік. Період тічки у них залежить від народження.

Коли тварини статево активні, вони хочуть більше часу проводити на вулиці. Тому нерідко трапляються випадки, коли кішки, намагаючись вибратися через вікно з квартири чи будинку, падають з висоти та травмуються.

"В весняний період рекомендується використовувати "антикішку". Це щільні сітки які витримують вагу тварини, якщо та вирішить вистрибнути у вікно", - зазначає Марія Тарасенко.

Експерт наголосила, що як кішкам, так і собакам не варто давати будь-які гормональні препарати.

"Застосовувати гормональні препарати не рекомендується (такі як Контрик, Стоп-секс, Стоп-інтим). Вони провокують кісти на яєчниках, гнійні запалення матки, пухлини сім'яників. Є заспокійливі для тварин: KalmVet, Zylkene, феромони Фелівей. Вони вирівнюють емоційний стан тварини і допомагають легше пережити тічки та період весняної активності. А взагалі, якщо тварина не несе племінної цінності, то її рекомендують стерилізувати. Це вирішить дуже багато проблем", - рекомендує пані Марія.

Проте в будь-якому випадку перед тим, як давати якісь препарати домашньому улюбленцю, варто проконсультуватися з ветеринаром.

Також сайт "Коментарі" рекомендує переглянути позитивні фото тварин, які дуже люблять обійматися.