Шість фактів про печиво "макарон"

Печиво «макаронів» люблять всі, за пастельні кольори, повітряні хрусткі половинки і солодкий крем між ними

Перший у світі макаронів був приготовлений не у Франції, а в Італії. Представляємо вашій увазі шість цікавих фактів про це печиво.

1. Батьківщина тістечок - Італія. Перший у світі макаронів був приготований в 1533 році особистим кухарем Катерини Медичі.

2. Найзнаменитіший творець макаронів - П'єр Ерме, якого називали "Пікассо кондитерських мистецтв".

3. Назва "макарун" походить від того ж слова, що і "макарони" і означає м'яку пастоподібну текстуру.

4. 1660 року під час весілля майбутнього короля Франції Людовіка XVI і Марії Антуанетти відомий шеф-кухар Адам приготував безліч солодощів макарун, оскільки молодята бажали їсти тільки їх.

5. двошарові тістечко "макаронів" стало тільки в XX столітті. Спочатку печиво у виробі було тільки одне

6. В оригінальний рецепт цукерок входять тільки мигдаль, яйця, цукор і повітря, а кожне печиво повинно важити близько 1 грама.

Нагадаємо, астронавти Христина Кох і Лука Пармітано вперше приготували печиво в космосі, щоб випробувати піч на Міжнародній космічній станції, розрахованої для роботи в мікрогравітації. Астронавти приготували п'ять пряників і відправили на Землю в капсулі SpaceX.

Виявилося, для приготування печива в космосі йде більше часу, ніж на Землі. Так, вдалі пряники вийшли після запікання протягом 120 і 130 хвилин, коли на Землі це займає всього 20 хвилин. Аромат свіжого печива виходив від всіх пряників, крім першого, яке готували 25 хвилин і яке виявилося сирим. Капсула SpaceX з печивом прибула на Землю 7 січня 2020 року, але про результати експерименту оголосили тільки через два тижні. Продукт вивчають в лабораторії, щоб дізнатися, чи можна їсти печиво, виготовлене в космосі.