Що робити, якщо взуття сильно натирає ноги

Неправильно підібране взуття призводить до серйозного дискомфорту

Мозолі на ногах - проблема, з якою стикається практично кожен. І найчастіше травмує шкіру ніг взуття, яке було куплене нещодавно. А терпіти біль від мозолів і натоптишів не кращий варіант. Так, що ж робити в такому випадку?

В першу чергу, ви повинні зрозуміти, що купили невдалу пару туфель або босоніжок. Так, можливо, вони були гарними і витонченими, що вас і підкупило, але таке взуття здатне подразнювати шкіру, викликати набряклість а інші неприємні симптоми. Проблема може бути в неправильно вибраному розмірі, нестійких підборах або колодці та іншому. Також на стан шкіри ніг істотно впливає матеріал, з якого було зроблено взуття.

Для того, щоб кожен раз не потрапляти в таку ситуацію, вам потрібно вивчити особливості своїх ніг. І найкраще сходити на консультацію до хірурга і подолога, щоб вони підказали будову вашої стопи. Якщо ви будете знати всі свої "нюанси", то проблем з вибором взуття у вас не буде.

Але, якщо вам все ж не вдалося вгадати з розміром і туфлі сильно тиснуть, а таке часто трапляється при замовленні взуття через інтернет, не поспішайте засмучуватися. "Підкоригувати" розмір можна за допомогою спеціальних спреїв, гелів і пінок, які можна придбати у взуттєвому магазині. Ці засоби "розтягують" взуття, а це може дуже вас виручити.

Якщо ж ви все-таки встигли натерти мозолі, купіть спеціальні подушечки для взуття на клейкій основі, які полегшать подальшу експлуатацію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яке взуття краще не носити влітку.