Робимо пральний порошок своїми руками з трьох інгредієнтів

Зробити якісний та недорогий пральний порошок, який можна використовувати для пральної машини, можна самостійно лише за пару хвилин.

Пральний порошок, який ви зробите самостійно, буде повністю натуральним та гіпоалергенним. Його можна використовувати як для ручного, так і для машинного прання, а також в якості засобу для виведення плям.

Крім цього, приготований в домашніх умовах порошок, відмінно видаляє забруднення з різного типу тканин і перешкоджає швидкому зношування техніки, на відміну від магазинної хімії.

Рецепт приготування домашнього прального порошку

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

- кальцинована сода – 400 грам

- харчова сода - 500 грам

- господарське мило

- улюблена ефірна олія (за бажанням)

Натріть на тертці господарське мило, змішайте його в глибокій ємності з двома видами соди і для аромату додайте кілька крапель улюбленої ефірної олії. Все ретельно переміщуйте і пересипте порошок, що вийшов, в суху ємність з кришкою, що щільно закривається. Зберігати порошок рекомендується при кімнатній температурі в сухому місці.

Важливо: всі маніпуляції проводьте у медичних рукавичках.

Такий порошок можна засипати не в спеціальний відсік пральної машини, а одразу в барабан. Також, якщо ви збираєтеся використати домашній порошок для ручного прання, то з рецепту можна сміливо прибрати кальциновану соду.

Порада: в саморобний порошок можна додати 2 столові ложки лимонної кислоти або білого оцту. Ці компоненти виконують роль потужного засобу для виведення плям і перешкоджають утворенню плісняви всередині пральної машинки.

Раніше "Коментарі" писали: Які продукти допомагають позбавитися головного болю: дієтолог розкрила секрет. Кожен із нас хоч раз у житті стикався з раптовими нападами сильного головного болю. Це може бути сигналом для того, щоб ви задумалися про свій раціон і переглянули його.


Читайте також: Названо вітаміни, які позбавлять вас від випадання волосся. Випадання волосся є досить поширеною проблемою, проте позбутися її, як виявилося, можна простіше простого.