Головна Новини Дозвілля лайфхаки Продукти, через які ми не висипаємося
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, через які ми не висипаємося

На якість сну впливає багато чинників: стрес, фізична активність і навіть їжа. Виявляється, є продукти і харчові звички, яких слід уникати перед сном

18 грудня 2020, 23:32
Поділіться публікацією:

Вчені з'ясували, що якщо названі нижче продукти їсти протягом дня — недосипання забезпечено:

Продукти, через які ми не висипаємося

ФОТО: З відкритих джерел

Помідори і томатний соус. Помідори мають високу кислотність, а щоб її нейтралізувати, потрібні значні ресурси нашого організму.

Шоколад. У чорному шоколаді міститься дуже велика кількість какао бобів, близько 70-90%. Тобто даний продукт містить багато кофеїну

Капуста. Брокколі і цвітна капуста мають в своєму складі багато грубих харчових волокон, які нелегко перетравити нашому організму.

М'ясо. У м'ясі більший відсоток жирності, також можуть бути присутні антибіотики і гормони, це ускладнює процес травлення.

Твердий сир. У сирах присутній речовина — тирамін, яке здатне викликати бродіння в шлунку, а також підвищувати артеріальний тиск і порушувати нервову систему.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, є певні продукти, які з наукової точки зору пов'язані з поліпшенням роботи мозку і зміцненням пам'яті. На думку доктора медичних наук, американського дієтолога Шени Джарамілло, продукти, які покращують когнітивну функцію, включають омега-3 жирні кислоти, тригліцериди із середньою довжиною ланцюга, вітамін D і інші поживні речовини.

За словами американського дієтолога Даніеля Шауба, ягоди покращують когнітивні функції і значно уповільнюють старіння мозку. Ягоди є нейропротекторами, тому що вони багаті антиоксидантами, які прибирають вільні радикали, що плавають навколо мозку і викликають його пошкодження. Зокрема, найкраще з поліпшенням пам'яті справляється чорниця. Дослідження показують, що жінки, які їли одну або кілька порцій чорниці в тиждень, краще справлялися з інтелектуальними тестами і затримували загальне когнітивне старіння на 2,5 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://4mama.ua/
comments

Обговорення


Новини