П'ять лайфхаків для тих, хто не може виспатися

Експерти назвали кілька лайфхаків, які допоможуть позбутися від безсоння і швидко заснути

Якщо хочете, щоб кожний новий день приносив вам радість, гарний настрій і був продуктивним, тоді навчіться висипатися. Для тих, хто має проблеми зі сном, експерти підготували кілька лайфхаків.

Якщо ви не заснули, не лежіть довго

Буває таке, що ви нарешті лягли в ліжко і готові заснути. Але сон все не йде, і ви починаєте занурюватися у свої думки, про щось переживати або в чомусь сумніватися. В результаті відпочити вам не вдасться.

Щоб цього не сталося, встаньте з ліжка і чимось займіться. Тільки не включайте ноутбук або телефон. Краще запишіть свої плани на завтра або зробіть прибирання в комоді. Це допоможе вам відволіктися і розслабитися.

Без паніки

Не потрібно лягати в ліжко з бажанням якомога швидше заснути, тому що сон, як на зло, може не наставати. Не варто хвилюватися чи боятися того, що ви знову ляжете невчасно, а завтра будете відчувати себе весь день втомленими. Ця тривога якраз і заважає вам розслабитися. Постарайтеся заспокоїтися, випийте на ніч ромашковий чай або увімкніть спокійну легку музику.

Займіться активністю

Щоб сон був міцним і тривалим, зробіть ввечері розтяжку, а ще краще займіться йогою, яка допоможе вам максимально розслабитися, убезпечить від нав'язливих думок і налаштує на позитивний лад.

Перегляньте своє спальне місце

Можливо, ви не можете нормально виспатися, тому що у вас незручна подушка, матрац або постільна білизна? Варто переглянути свою спальню та організувати комфортні умови для сну.

Свіже повітря

У боротьбі з безсонням добре допомагає свіже повітря, тому ввечері відкрийте балкон або вікно і провітріть кімнату, щоб повітря не було важким і сухим. Якщо в приміщенні прохолодно, з'являється бажання сховатися з головою під ковдру і зігрітися, а так заснути набагато легше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти назвали спосіб, який дозволяє заснути за дві хвилини.