Не викидайте: три способи використання черствого хліба

З черствого хліба можна приготувати різні закуски

У хліба є один недолік - малий термін придатності. Але, якщо у вас залишилося багато запасів цього продукту, не поспішайте їх викидати. Насправді, такий хліб можна використати з користю, адже він може стати головним інгредієнтом багатьох закусок.

Панірувальні сухарі

Зі шматочків старого батона зробіть панірувальні сухарі, які потім можна буде застосувати для смаження м'яса. Для цього, дрібно розкришіть шматочки хліба, а потім відправте їх в духовку на 10 хвилин. Після цього, подрібніть в блендері і зберігайте в спеціальному контейнері.

Тости та гарячі бутерброди

Приготуйте з зачерствілого хліба смачні гарячі бутерброди. Використовуйте все, що є в холодильнику: ковбасу, сир, овочі, зелень. Відправте їх у духовку або мікрохвильову пічь і насолоджуйтеся апетитною закускою. Також старі шматочки хліба можна використовувати для тостів. Досить просто підігріти їх на сковорідці без масла або ж скористатися тостером.

Сухарики

Самий простий варіант використання черствого хліба – зробити сухарики. Якщо у вас залишився білий хліб, наріжте його смужками і посушіть в духовці до золотистого кольори. Якщо у вас залишилися шматочки житнього або темного білого хліба, то нарізавши його, посипте дрібною сіллю і поставте в духовку. Такі солоні сухарики можна їсти замість снеків, подавати до супів і борщів або додавати в салати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно зберігати хліб, щоб він довше залишався свіжим.