На створення однієї футболки йде 2500 літрів води, - дослідження

Деякі види бавовни вирощують без пестицидів на основі органічних добрив

На створення однієї футболки йде 2500 літрів води. Саме стільки води потрібно, щоб виростити кількість бавовни, достатню для однієї футболки. Такими виявилися результати дослідження, проведеного екоактивістами. У ньому наголошується, що США, Китай, Індія і Пакистан є лідерами з виробництва бавовни - основного продукту, з якого складається типова футболка.

Щоб виростити бавовна, потрібна велика кількість пестицидів. Бавовну обробляють ними більше, ніж будь-яку іншу сільськогосподарську культуру. Це робить токсичним не тільки сам бавовна, а й навколишнє середовище, в якій живуть і працюють фермери.

Деякі види бавовни вирощують без пестицидів на основі органічних добрив, але це всього лише 1% всього бавовни, що вирощується у світі. Щорічно у світі вирощують 22,7 млн тонн бавовни, з якої роблять понад 2 мільярди футболок.

Нагадаємо, винайдено унікальну футболку для публічного годування груддю. Футболка призначена для тих мам, які соромляться робити це, коли знаходяться, наприклад, в людному парку. Проект вже отримав підтримку від засновника Virgin Group мільярдера Річарда Бренсона. Винахід настільки ж простий наскільки й геніальний. Футболка оснащена блискавкою з боку, яка дозволяє маляті отримати доступ до грудей, а мамі не роздягатися публічно для годування. Також автор ідеї Лорен Хемпшир стверджує, що у її цільовій групі також мами, які хотіли б залишатися стильними навіть під час такого інтимного процесу як годування. Ідея такої футболки прийшли Лорен, коли народилася її друга дочка. Коштує футболка 27 фунтів, і тепер вона настільки популярна, що продається по всьому світу і навіть отримала премію від Virgin Business й особисту підтримку Річарда Бренсона.