Головна Новини Дозвілля лайфхаки Куди йдуть гроші або як прожити на одну зарплату
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди йдуть гроші або як прожити на одну зарплату

Якщо здається, що всі ваші тяжкою працею зароблені гроші витрачаються швидше, ніж закінчується поточний місяць, ви не самотні. Як з'ясовується, найбільші витрати припадають на невеликі і, здавалося б, непомітні покупки.

23 жовтня 2020, 14:44
Поділіться публікацією:


Куди йдуть гроші або як прожити на одну зарплату

Фото: kumushka.com

Google Pay, кредитні карти в телефоні з функцією одного дотику, автоматичне щомісячне продовження послуг Інтернету — все це сприяє "полегшенню" витрати грошей. А ви точно знаєте, на що витрачаєте свої гроші? Читайте далі, щоб дізнатися про прості способи заощадити.

Якщо ви дійсно хочете заощадити, вам потрібно скласти бюджет. Створення бюджету і його відстеження — найважливіша частина будь-якого плану економії. Знайдіть час, щоб розподілити всі свої щоденні, щотижневі та щомісячні витрати — так ви отримаєте чітке уявлення про свій потенціал заощаджень.

Пишіть список покупок. Дотримання чіткого списку необхідних товарів позбавить вас від спонтанних покупок в супермаркеті. Головне, беріть тільки те, що вам дійсно потрібно.

Якщо ви щоранку відвідуєте місцеву кав'ярню, ви витрачаєте мінімум 750 грн на місяць на гарячі напої. Хочете економити? Беріть в дорогу каву, зварену вдома!

Сходити в кіно і подивитися довгоочікуваний фільм — задоволення. Ви багато працюєте і ви це заслужили. З огляду на той факт, що вартість квитків у кіно істотно зросла за останній рік, можливо, ви віддасте перевагу своєму дивану замість кріслу в кінотеатрі. Щоб не віддавати зароблені гроші голлівудським режисерам, покладіть їх на свій банківський рахунок і подивіться фільм із попкорном вдома.

Уважніше вивчіть комісію вашого банку, процентні ставки, витрати по кредитній карті і будь-які інші фінансові збори, які коштують вам грошей. Подумайте, які збори можна повністю виключити з бюджету, а які — знизити. Наприклад, замість того, щоб знімати гроші в банкоматах за відсотки, знімайте валюту у відділенні свого банку безкоштовно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини