Експерт розповів, через що взимку найчастіше випадає волосся

Так, нестача вітаміну D – одна з найпоширеніших причин випадання волосся у чоловіків та жінок

Проблема випадання волосся турбує багато хто. Вона може бути пов'язана з генетичною схильністю, а також зовнішніми факторами, такими як стрес, гормональний дисбаланс і дефіцит вітамінів, ключовими серед яких є D і B12. Так, нестача вітаміну D – одна з найпоширеніших причин випадання волосся у чоловіків та жінок, особливо у зимову пору року, пише Mirror. Вважається, що всього 30 хвилин сонячного світла на день або 10 мікрограмів вітаміну D допомагають посилити імунітет, зміцнити кістки і зберегти здоров'я волосся.

"Коли в організмі не вистачає вітаміну D, кератиноцити у фолікулах волосся не можуть регулювати їх зростання і випадання. Тому потрібно докладати більше зусиль до відновлення", - наголосив засновник скандинавського бренду доглядових продуктів для волосся New Nordic Карл Крістіан.

Він рекомендував включити до раціону жирну рибу, червоне м'ясо, яйця (особливо жовтки), а також заповнювати дефіцит вітаміну за допомогою харчових добавок. Крім того, Крістіан порадив масажувати шкіру голови під час душу – це допоможе очистити її від жиру та відмерлих клітин, а також стимулює ріст волосся. Втрата волосся може бути пов'язана з дефіцитом вітаміну B12, що міститься у продуктах тваринного походження. Часто волосся стає ламким через брак білка в раціоні. Дієта, що складається з нежирного м'яса, яєць, риби, нежирного сиру, кіноа, горіхів та тофу допоможе впоратися з цим.

Нагадаємо, коронавірусне захворювання завдає великої шкоди організму людини, також від цього страждає волосся. Вони втрачають блиск, свій гарний колір та пружність і починають випадати. Про це розповіла лікар-дерматолог Наталія Шаманська. Волосся послаблюється після того, як організм страждає від тяжкої інтоксикації під час застосування терапії від коронавірусу. Великі дози антивірусних, антибактеріальних та інших необхідних препаратів його послаблюють.