Дієтологи пояснили, чому не варто пити воду під час їжі

Пити рекомендується через одну-дві години після закінчення трапези

Тема води викликає обговорення у шанувальників здорового способу життя та клієнтів фітнес-клубів, про це люблять говорити тренери та нутріціологи. Ось і ми зацікавилися: чи можна пити воду під час їжі? Пити рекомендується через одну-дві години після закінчення трапези, пише bazaar.

Противники води стверджують:

Ви з'їсте більше. Це стосується тих, хто дотримується інтуїтивного харчування. Якщо ваш основний орієнтир – почуття голоду, а не заздалегідь прорахована кількість калорій та розмір порції, то пити під час їжі вам точно не варто. Вода може дати хибне почуття ситості.

У вас погіршиться травлення. Вода забезпечує правильну роботу ШКТ. Але корисна вона тільки не під час їжі і лише у теплому вигляді. Чому? Їжа має добре перетравлюватися, на це потрібна енергія. Одна склянка холодної води і ваш організм почне витрачати запас енергії на те, щоб зігріти тіло. А травлення врешті-решт постраждає.

У вас виникне почуття дискомфорту. Вода перед їжею або під час їжі може спричинити відчуття дискомфорту, відрижку або печію, тим більше, якщо під час ковтання прихльобувати і захоплювати повітря.

Нагадаємо, за словами дієтолога Світлана Фус, деякі продукти здатні впливати на психологічний стан людини. Раціон може допомогти впоратися з депресією, зняти стрес чи підняти настрій. Вживання сирих горіхів може допомогти позбавити людину почуття туги. У такому разі найкраще вибирати волоські горіхи. До складу продукту, крім поліненасичених жирних кислот, входить магній та вітамін В6. Ці корисні речовини заспокоюють нервову систему, впливають на артеріальний тиск. Цільнозернові крупи У цій продукції міститься триптофан - амінокислота, що сприяє виробленню серотоніну (для підвищення настрою) та мелатоніну (для поліпшення якості сну).