Десять нестандартних способів використання мікрохвильовки

Мікрохвильова піч допоможе впоратися з шкіркою апельсина і почистити горіхи

Розігріти їжу - це найпопулярніший, але далеко не єдиний спосіб використання мікрохвильовки. Як перетворити звичайний кухонний електроприлад в багатофункціональний і просто незамінний в будинку кожної господині, пише портал billionnews.ru.

1. Мікрохвильова піч допоможе повернути колишній аромат спеціям і різним приправам. Для цього їх просто необхідно прогріти на повній потужності півхвилини.

2. Легко очистити мигдаль від шкірки можна, якщо попередньо опустити його в киплячу воду і потім прогріти в мікрохвильовці 30 секунд.

3. Подібний лайфхак спрацює і з волоськими горіхами. Щоправда, їх доведеться гріти в воді близько 4-5 хвилин на повній потужності.

4. Освіжити черствий хліб також легко можна за допомогою мікрохвильової печі. Для цього його необхідно загорнути в паперову серветку і відправити в піч на одну хвилину.


5. Щоб висушити цедру цитрусових, потрібно викласти її на паперові серветки і нагрівати в мікрохвильовій печі 2 хвилини. Періодично цедру слід помішувати. Коли вона охолоне, буде абсолютно сухою і ламкою.

6. Сушити в мікрохвильовці можна і зелень, сухарики, горіхи, фрукти або овочі.


7. А ось щоб очистити грейпфрут або апельсин від білої м'якоті, прогрійте їх на повній потужності протягом 30 секунд.

8. До речі, видавити сік з апельсина або лимона теж можна за допомогою мікрохвильової печі. Для цього їх слід прогріти кілька хвилин, остудити і приступати до видавлювання соку.

9. Зацукрований мед розтопиться в мікрохвильовці за 1-2 хвилини.

10. Щоб прибрати запах з обробних дощок, вимийте їх, натріть лимоном і також добре прогрійте в СВЧ-печі.

А ви користувалися раніше якимось із цих лайфхаків?

Також "Коментарі" розповідали про те, як приготувати шоколадний десерт в мікрохвильовці за 10 хвилин.