Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чотири способи заснути, коли заважають нав’язливі думки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири способи заснути, коли заважають нав’язливі думки

Прості, але дієві рекомендації експертів, допоможуть вам солодко й міцно заснути

17 грудня 2020, 19:55 comments1293
Поділіться публікацією:

Дуже часто ми не можемо заснути. Це буває навіть тоді, коли ми дуже втомилися фізично. Виною всьому – безліч тривожних і нав'язливих думок, що нас переслідує. Однак є декілька простих порад, які допоможуть цього уникнути. Чотири дієвих рекомендації для того, щоб позбутися нав'язливих думок перед сном, розкрив Telegram-канал МОЗ України "Психологічна підтримка".

Чотири способи заснути, коли заважають нав’язливі думки

Фото з відкритих джерел

Запис думок

Один із способів заспокоїти свою уяву — це записати свої думки перед сном. Постарайтеся описати їх дуже докладно. Завдяки цьому ви ляжете в ліжко і жодні думки не будуть заважати вам заснути.

Читання

Якщо ви вже безліч разів прокрутили в голові всі події минулого дня, а сон ніяк не приходить, візьміть книжку і почитайте. Це допоможе мозку розслабитися і відпочити.

Музика

Якщо ви не можете розслабитися, ввімкніть заспокійливу музику. Завдяки цьому ви зможете відволіктися від думок і зосередитися на музиці, яка буде заспокоювати вас.

Повільне дихання

Зосередьтеся на диханні. Лежачи в ліжку, робіть глибокі та повільні вдихи і видихи. Розмірене дихання допоможе розслабити тіло, зняти стрес і прогнати непотрібні думки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з новим дослідженням американських вчених, куріння сигарет і сон людини тісно пов'язані. Так, уживання нікотину на ніч викликає у людей безсоння. Експерти запевняють, що нікотин є стимулятором, в той час як багато людей вживають його для того, щоб розслабитися. Вчені провели дослідження, в якому взяли участь близько тисячі людей віком від 22 до 60 років. Дослідники проаналізували дані про терміни куріння, тривалість сну і тяжкість безсоння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

12 грудня 2023, 08:46

От у мене проблеми із засинанням та сном почалися тодi, коли я перейшла на нову роботу. У голові стільки думок, що я не могла заснути нормально. У той період мені дуже допоміг Альпетонін. Я тиждень приймала і почувала себе набагато краще. Сон нормалізувався нарешті.

Ганна

16 жовтня 2023, 07:06

Безсонням я мучилася півтора місяця, а потім лікар дільничний порекомендував з мелатоніном Альпетонін пропити. Чесно не очікувала швидкого ефекту, але засіб реально класний. В сон поринаю хвилин через 20-30, вночі сплю відмінно, не прокидаюся зайвий раз, кошмари не дошкуляють. Вранці встаю без будильника, навіть якщо на роботу рано потрібно прокинутися. Це такий швидкий та безпечний метод порятунку від безсоння.


Новини