Чотири способи заснути, коли заважають нав’язливі думки

Прості, але дієві рекомендації експертів, допоможуть вам солодко й міцно заснути

Дуже часто ми не можемо заснути. Це буває навіть тоді, коли ми дуже втомилися фізично. Виною всьому – безліч тривожних і нав'язливих думок, що нас переслідує. Однак є декілька простих порад, які допоможуть цього уникнути. Чотири дієвих рекомендації для того, щоб позбутися нав'язливих думок перед сном, розкрив Telegram-канал МОЗ України "Психологічна підтримка".

Запис думок

Один із способів заспокоїти свою уяву - це записати свої думки перед сном. Постарайтеся описати їх дуже докладно. Завдяки цьому ви ляжете в ліжко і жодні думки не будуть заважати вам заснути.

Читання

Якщо ви вже безліч разів прокрутили в голові всі події минулого дня, а сон ніяк не приходить, візьміть книжку і почитайте. Це допоможе мозку розслабитися і відпочити.

Музика

Якщо ви не можете розслабитися, ввімкніть заспокійливу музику. Завдяки цьому ви зможете відволіктися від думок і зосередитися на музиці, яка буде заспокоювати вас.

Повільне дихання

Зосередьтеся на диханні. Лежачи в ліжку, робіть глибокі та повільні вдихи і видихи. Розмірене дихання допоможе розслабити тіло, зняти стрес і прогнати непотрібні думки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з новим дослідженням американських вчених, куріння сигарет і сон людини тісно пов'язані. Так, уживання нікотину на ніч викликає у людей безсоння. Експерти запевняють, що нікотин є стимулятором, в той час як багато людей вживають його для того, щоб розслабитися. Вчені провели дослідження, в якому взяли участь близько тисячі людей віком від 22 до 60 років. Дослідники проаналізували дані про терміни куріння, тривалість сну і тяжкість безсоння.