Чим корисна червона ікра для імунітету та як вибрати справжню

Ікра - джерело вітамінів та мінералів, необхідних нашому організму

Червона ікра - надзвичайно корисний продукт. В ній знаходяться цінні вітаміни групи В, А, D, а також фолієва кислота, калій, цинк, залізо, мідь і кислоти Омега-3.

На 100 грамів ікри припадає 32 грами білка, який засвоюється людським організмом набагато легше, ніж той, який міститься в м'ясі. Ікра сприяє поліпшенню кровообігу, підтримує імунітет взимку та насичує наш організм найкориснішими сполуками. Її властивості добре впливають і на нашу шкіру, роблячи ту пружною і здоровою. До того ж ікра - дуже смачна і майже незамінна на новорічному столі.

Аби отримати максимальну користь від цього продукту, потрібно вибирати якісну натуральну ікру. Як таку обрати, читайте нижче.

1. Ознайомтеся з етикеткою

На етикетці якісного продукту мають бути вказані постачальник і виробник ікри, дата виготовлення і склад. Баночка, в якій зберігається ікра, повинна бути непошкодженою.

Раніше ікру до України постачали дві країни - Росія та США. Нині на ввезення товарів із РФ діє заборона, тож вони перевозяться контрабандою. Незаконно привезену ікру краще не купувати, адже на неї не діють гарантії захисту прав споживачів. До речі, саме під виглядом російської ікри найчастіше продають фальсифікат.

2. Вибирайте відомі бренди

Чим краще ми знаємо компанію чи бренд, тим більше йому довіряємо. До того ж відомі виробники турбуються за свою репутацію, тому не будуть продавати споживачу неякісний товар.

3. Склад

В складі ікри, яка продається в банці має бути рослинна олія (до 1%), сіль (від 4 до 7%) і консерванти — сорбінова кислота (Е200) і бензоат натрію (Е211), які забезпечують тривалість зберігання.

Упаковка має містити інформацію про вид риби, якій належить ікра. Це можуть бути кета, горбуша, нерка, кижуч або чавича.

4. Дата виготовлення

Натуральну ікру можна отримати тільки в період активного нересту лососевих. Це середина травня - початок грудня. Тому орієнтуйтеся на цей проміжок часу.

5. Місце покупки

Краще ікру купувати в спеціальних рибних магазинах або ж супермаркетах. Ці точки продажу співпрацюють з надійними виробниками та ведуть документацію. Ринки, інтернет-магазини, контрабандні крамниці - сумнівні місця покупки, адже тут контроль якості товару практично відсутній. Можливо, в таких місцях ціна на ікру дешевша, але ви не отримуєте ніяких гарантій, що споживатимете саме натуральний та не зіпсований продукт.

Сайт "Коментарі" також рекомендує прочитати про продукти, які покращують пам'ять.