Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як правильно стерилізувати банки: три кращих способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно стерилізувати банки: три кращих способи

Стерилізація — один із способів знищення мікроорганізмів

28 липня 2020, 14:05
Поділіться публікацією:

Головне завдання влітку — зберегти врожай, запастися домашніми компотами, варенням, соліннями, соусами, основами для борщів і овочевих рагу. Але, щоб мати можливість насолоджуватися плодами своєї праці цілу зиму — пора згадати, як правильно стерилізувати банки для консервації. Про це повідомляє видання Smak.

Як правильно стерилізувати банки: три кращих способи

Пар

Найпоширеніший спосіб — це стерилізація паром. Для цього вам знадобиться широка каструля, наповнена водою, і решітка, на якій будуть розташовуватися банки.

Чим ширше буде каструля, тим більшу кількість банок ви зможете стерилізувати одночасно. Залізні кришки від банок опускаються в киплячу воду і перебувають там, поки банки знаходяться під паром.

Перед закатуванням стерилізовані банки повинні бути абсолютно сухими, тому після стерилізації їх необхідно зняти з решітки і поставити догори дном на чистий вафельний рушник.

Кипляча вода

Ще один спосіб — це стерилізація банок в киплячій воді. Цей метод зручний, якщо вам треба простерилізувати невелику кількість маленьких банок. У каструлю набирається холодна вода так, щоб банки були покриті повністю. Після закипання води, дайте прокипіти банкам ще хвилин 5. Потім банки потрібно вийняти та розмістити на рушнику.

В духовій шафі

Цей спосіб підходить для великої кількості банок, і зручний тим, що стежити за банками не потрібно. Підготовлені помиті банки встановлюються догори дном на деко в холодну духовку. Потім виставляється температура близько 120°C на 15 хвилин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які популярні лайфхаки на ділі виявилися марними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини