Які породи собак мають найміцніше здоров'я (Фото)

Ці породи собак найменш схильні до хвороб та мають довгу тривалість життя

Спеціалісти визначили, які породи собак мають найміцніше здоров'я та високу тривалість життя. Про це повідомило видання The Spruce Pets.

Найбільш стійким до хвороб виявився бігль. За правильного догляду ця собака залишатиметься активною та здоровою протягом всього дорослого життя. Найвразливіші місця біглів - тазостегнові суглоби і очі.


Друге місце посіла австралійська пастуша собака. Це дуже активна та розумна порода. Проте варто регулювати навантаження цього улюбленця, оскільки його єдине вразливе місце - це суглоби.


На третьому місці маленькі чихуахуа. Вони дуже часто доживають до 20 років. Проте впродовж життя можуть виникнути проблеми з очима та серцем.


На четвертому місці опинилися хорти. Вони не відзначаються довгою тривалістю життя, проте мають міцне здоров'я. Щоб ця порода залишалася здоровою, господарю потрібно слідкувати за харчуванням улюбленця.


Ще однією породою, яка володіє хорошим здоров'ям вважаються пуделі. Щоб вони залишалися здоровими господарю потрібно періодично додавати в раціон собаки більше вітамінів та кальцію.


Нагадаємо, що любов до домашніх вихованців не знає кордонів. Крім ласки, корму та уваги, господарі деколи йдуть на не зовсім звичайні прояви ніжності. Так, в США бізнесмен вирішив залишити в спадок своєму собаці п'ять мільйонів доларів. Це стало відомо під час оголошення заповіту, після того, як він перейшов в інший світ. Детальніше про ситуацію читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" рекомендує переглянути смішні витівки собак, які змусять вас посміхнутися.