Головна Новини Дозвілля хобі Секрети селфі: як зробити фото, яке зацікавить не тільки Вас
commentss НОВИНИ Всі новини

Секрети селфі: як зробити фото, яке зацікавить не тільки Вас

Кілька порад, як правильно скористатися фронтальною камерою, щоб привернути увагу фоловерів

5 грудня 2020, 19:29
Поділіться публікацією:

Поняття селфі з’явилось у 2013 році та швидко стало світовим трендом, адже це зручно, коли ви сам собі фотограф, а камеру можна дістати в будь-який момент. Сьогодні майже всі роблять фото самого себе, чи то для інстаграму, чи то просто для душі. Як правильно скористатися фронтальною камерою, щоб привернути увагу фоловерів? Ось декілька простих порад, які допоможуть досягти бажаного результату. 

Секрети селфі: як зробити фото, яке зацікавить не тільки Вас


Світло один з найважливіших факторів

Краще за все фотографуватися вдень за наявності природного світла, адже ввечері більшість кольорів зникає.  

Джерело світла потрібно розташувати трохи вище лінії очей. Якщо сонце занадто яскраве, на допомогу може прийти звичайна прозора ширма, яка розсіює промені. 

Використовувати також можна і штучне світло, якщо природного недостатньо, але уникайте спалаху, адже це тільки зіпсує фото і дасть ефект "червоних очей".


Кут

Розташовувати камеру прямо перед обличчям буде помилкою, адже це не фото на паспорт. Краще повернути лице на 30-45°, так підборіддя не зіллється з шиєю, а кадр буде більш об’ємним. Але ніхто не забороняє експериментувати, можливо ви самі знайдете свій кут.

Також треба врахувати, що кожне обличчя унікальне, тому бік, в який треба повернутися залежить від ваших особливостей. Сфотографуйтеся з різних боків та знайдіть свою робочу сторону.

Селфі можна зробити і зверху, це дозволить не тільки показати в кадрі довколище, а й візуально зробить очі більшими, а підборіддя вужчим.


Міміка

Найкраща емоція це радість, а передати радість через фото допоможе усмішка. В кадрі легко розрізнити справжні емоції від фальшивих, тож пофантазуйте та спробуйте розвеселити себе.

Якщо хочете показати інші емоції, знову скористуйтеся фантазією або зверніться до спогадів. Обличчя буде відбивати ваші внутрішні хвилювання. 


Процес

Не кожен може дозволити собі девайс з якісною фронтальною камерою. В таких випадках доведеться повернути телефон та пожертвувати зручністю на користь якості фото. Фото можна зробити натиснувши кнопку гучності або просто поставити таймер на декілька секунд.  


Зацікавленість 

Зазвичай людей цікавить не стільки якість та правильність фото, скільки його зміст. Тому деякими правилами можна знехтувати, якщо поруч з вами опинилась зірка кінематографу. 

Завжди актуальними ідеями для селфі будуть милі домашні тварини, цікаві місця та пам’ятки архітектури або скандальні ситуації, тож будьте уважними та не втрачайте шансу стати популярними. 


Обробка фото 

Якщо ситуація здається безвихідною, то фото можна обробити в редакторі. Наприклад, відбілити зуби, прибрати дефекти шкіри, накласти фільтр або прибрати з кадру зайвий елемент. Таких програм існує безліч, як платних, так і безкоштовних. 

Але робити це треба тільки в крайніх випадках, адже глядачі цінують природність фото, тож любіть себе справжніми та робіть селфі в першу чергу для себе, тоді ваші кадри сподобаються іншим.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що до Дня домашніх улюбленців українські військові опублікували фото тварин з передової. Також ми публікували двадцять неймовірно душевних фото собаки і совеня, яких пов'язує міцна дружба.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини