Головна Новини Дозвілля хобі Престижні професії майбутнього
commentss НОВИНИ Всі новини

Престижні професії майбутнього

Які професії будуть найпрестижнішими і затребуваними вже через 10 років

21 січня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Прогрес не стоїть на місці, а нові технології виникають мало не щодня. Зрозуміло, що для розвитку і адаптації всіх нововведень будуть потрібні відмінні фахівці, про яких досі ніхто навіть не чув.

Престижні професії майбутнього

Професії. Фото: proforientator.ru

Інженер — дизайнер людського тіла

Ні для кого не секрет, що завдяки успіхам генної інженерії в найближчі десятиліття середня тривалість життя буде збільшена до сотні років, а 3D друк забезпечить всіх бажаючих новими органами і тканинами. Для того, щоб вдосконалене тіло виглядало естетично, будуть потрібні фахівці з особливими знаннями в генній інженерії та дизайні — вони будуть допомагати людям при моделюванні і створення ідеального тіла.

Спеціаліст по економному використанню енергії

Уже в найближчому майбутньому людство зіткнеться з виснаженням запасів енергії, а потім і повним зникненням її традиційних джерел. Вже зараз ведуться роботи з пошуку альтернативних джерел енергії, а незабаром будуть потрібні винахідники нових способів вироблення електроенергії, оптимізатори її виробництва і фахівці по її ефективному використанню, зберіганню та економії.

Інженер з відновлення природи

На сьогодні кількість природних ресурсів вже доведено людством до виснаження. Подальше використання і зовсім загрожує природними катастрофами. Тому вже сьогодні гостро стоїть питання про відшкодування шкоди, завдану природі нашим перебуванням на цій планеті. Незабаром у багатьох країнах будуть затребувані фахівці, здатні відновити первозданний вигляд цілих територій. У їх завдання входитиме відродження природних екосистем, відтворення і розселення зниклих видів тварин, і повернення до життя джерел природних ресурсів.

Аналітик даних в інтернеті речей

Прогнозисти обіцяють нам, що до 2025 року усе людське майно матиме вбудовані технології, за допомогою яких всі речі будуть зв'язуватися одним ланцюгом. Такі ланцюги називаються "інтернет речей", а його розробки ведуться ще з кінця минулого століття. Уже в якнайближчому майбутньому з'являться розумні будинки, автомобілі та гаджети, які завдяки безлічі високотехнологічних процесів працюватимуть спільно, і багато в чому полегшать нам життя. Зрозуміло, що в даній області буде потрібно безліч різних фахівців. Однією з найпрестижніших професій стане аналітик, який буде придумувати нові комбінації ланцюгів предметів і розробляти зв'язку між ними.

Раніше "Коментарі" писали про 10 найбрудніших повсякденних речей



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини