Осіння риболовля: поради для великого улову щуки

Де, як та коли ловити щуку

Восени зі зміною погоди змінюються рибальські можливості. Особливо результативна трофейна риболовля на щуку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держрибагентства.

Восени хижак починає поводиться по-іншому та активно готуватись перед тривалою зимівлею. Сезон осінньої риболовлі вже у розпалі, тож у Держрибагентстві надали рекомендації рибалкам му пропонуємо вам рекомендації для трофейної риболовлі щуки.

Щодо вибору місця, то в осінній період лов щуки може бути успішним біля зарослів підводної та надводної рослинності, зокрема, очерету та латаття. “Щука завжди буде знаходитися поруч зі зграями риби. Ранньою осінню – дрібна рибка гріється на мілководді, тому будуть ефективні закидання приманок на мілинах. У жовтні-листопаді трава в річці падає і риба шукає укриття в ямах, в глибоких вирах, тому щуку потрібно шукати в місцях, де звужується русло”, - розповіли у Держрибагентстві.

Для ефективного лову риби потрібно знати про “хитрі” техніки. Для лову щуки найчастіше використовують спінінг. Початківцям рекомендують повільно, через невеликі паузи, підмотувати волосінь, акуратно посмикуючи кінцем спінінга. Щоб привернути увагу хижака, радять використовувати ступінчасту проводку. “Ще один хороший трюк - інтрига з падаючими приманками, коли рибалка кілька разів обертає котушку, чекає опускання приманки на дно, знову обертає. Для полювання за річковим хижаком ефективний твічінг, коли рівномірно проводити приманку, смикаючи при цьому спінінг. А коли щука попалася на гачок, треба діяти чітко і спокійно – інакше вона розвернеться і піде на дно”, - розповіли про “хитрощі” в агентстві.

Щодо приманок рибалкам радять обрати воблери, що мають нейтральну плавучість, або повільно тонучі приманки. Застосовують силіконові приманки в формі комах, тварин і дрібних рибок. Для голодної щуки вибирають приманку до 10 сантиметрів, а з огляду на хитрість риби, варто запастися кількома приманками різних кольорів.

Також щуку можна ловити і на блешні. Ефективним буває ведення як воблерів, так і блешень вздовж суцільного ряду водної рослинності, в декількох метрах від неї. Щука належить до засідкових хижаків та часто очікує свою здобич на межі водної рослинності та чистої води, не пропускаючи вдало закинуту приманку спінінгіста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомо про стан води у Десні.