Головна Новини Дозвілля хобі Які захоплення та хобі позбавляють від стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Які захоплення та хобі позбавляють від стресу

За допомогою хобі можна легко собі підняти настрій

24 жовтня 2020, 21:10 comments1305
Поділіться публікацією:

Кожна людина, при сучасному ритмі життя, стикається зі стресом і ситуаціями, які призводять до нервового напруження. Але не варто піддаватися цьому стану. Якщо ви відчуваєте роздратування, втому, напругу, тоді займіться улюбленою справою, яка допоможе вам розслабитися. Видання Miridei надало список відповідних хобі.

Які захоплення та хобі позбавляють від стресу

Активні фізичні навантаження

Швидко та ефективно позбутися від стресу і нервового напруження можна за допомогою фізичної активності. Це можуть бути танці, піші прогулянки, біг, їзда на велосипеді / роликах, фітнес та інші заняття, які підвищують настрій, допомагають підтримувати фігуру в хорошому стані та зміцнюють здоров'я.

Рукоділля

Експерти кажуть, що рукоділля допомагає відволіктися від сумних думок і проблем, які викликають стрес або занепокоєння. Наприклад, в'язання призводить нервову систему в стан спокою і гармонії, сприяє розвитку дрібної моторики. Ще можна зайнятися скрапбукінгом, оригамі, макраме — ці всі заняття діють як антидепресанти.

Творчість

Існує досить багато занять, які вимагають творчого підходу, терпіння, вміння працювати руками. Малювання, наприклад, знімає енергетичну напруженість і покращує настрій. Якщо вам подобаються рослини, тоді спробуйте себе у флористиці — це захоплення допомагає нормалізувати емоційний стан і позбавляє від психологічних проблем.

Читання

Вчені довели, що книги дію як седативний засіб. Читання допомагає розслабитися, покращує пам'ять і концентрацію уваги. Всього 5-6 хвилин терапії літературою можуть на 70% знизити рівень стресу.

Фотографування

Через фотооб'єктив людина по-новому починає сприймати звичні речі. Бачення і світовідчуття навколишнього світу кардинально змінюється, і приходить усвідомлення, що всі життєві неприємності та проблеми незначні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яке хобі приносить щастя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини