Головна Новини Дозвілля хобі Як відпочити на гірськолижному курорті і залишитися цілим
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відпочити на гірськолижному курорті і залишитися цілим

П'ять порад, які допоможуть добре відпочити на гірськолижному курорті

28 грудня 2020, 12:23
Поділіться публікацією:

Сезон зимового відпочинку в самому розпалі, і зараз багато направляються на гірськолижні курорти, щоб як слід відпочити перед випробуваннями, які посилає нам новий 2021 рік. Сьогодні ми розповімо тобі, як повноцінно відпочити на гірськолижному курорті і при цьому залишитися цілим. Адже як не крути, носитися по горах на сноуборді або на лижах — це вельми травмонебезпечне заняття.

Як відпочити на гірськолижному курорті і залишитися цілим

Як відпочити на гірськолижному курорті. ФОТО: cyberportal.ru

Страхування

Статистика — річ уперта, і вона говорить про те, що кожен рік на гірськолижних курортах травми отримують близько 1000 осіб. Звичайна медична страховка не покриє всіх ризиків, а, значить, варто купити додаткову страховку — для любителів активних видів спорту. У такому випадку, якщо ти отримаєш травму, страхова компанія покриє всі витрати.

Акліматизація

Не варто відразу стрибати на лижі і мчати на трасу після того, як тільки приїхав. Дай організму звикнути до клімату і погоди, виспись і відпочинь. І тільки тоді пускайся в усі тяжкі.

Не пий алкоголь

Під час відпочинку краще утриматися від розпивання спиртних напоїв. Інакше можеш заподіяти шкоду здоров'ю не тільки своєму, а й оточуючим. Крім того, якщо отримаєш травму, страховка не покриє її, оскільки ти був у стані алкогольного сп'яніння.

Тверезо оцінюй сили

Не ризикуй і не рвись бити рекорди, вперше ставши на лижі або сноуборд. Обирай тільки ту трасу, яка буде тобі під силу, уникай зледенілих і не обкатаних ділянок, а також не катайся під час поганої погоди й в умовах поганої видимості. Утриматися варто і від катання в темний час доби, і від змагань з досвідченими лижниками і сноубордистами. Вони тебе порвуть як Тузик грілку.

Тримай телефон з собою

Це зовсім не через красиві види навколо, а з міркувань безпеки. Дізнайся телефони рятувальників і лікарів на курорті та тримай їх під рукою. Крім того, запиши номер страхової компанії, яка обслуговує тебе і в разі травми дзвони туди.

Тепер ти точно повернешся з такого екстремального відпочинку цілим і повним сил. Також видання "Коментарі" розповість про чотири кращих мобільних додатки для відпочинку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини