Сушені яблука призводять до ожиріння

Сушка на увазі практично повне видалення води зі свіжого плоду, але зі збереженням всіх корисних властивостей

Продукт не рекомендовано в якості перекусу людям, що мають проблеми із зайвою вагою. Сушені яблука мають ряд протипоказань:

1. Через високий вміст цукру сушка знаходиться під забороною для людей, які хворіють на цукровий діабет або ожиріння. В крайньому разі кількість уживаних сухофруктів необхідно строго обмежувати до пари часточок в тиждень.

2. Під час загострення виразкової хвороби також не рекомендується доповнювати раціон сушінням з яблук.

3. Великий вміст клітковини може не тільки піти на користь, а й викликати негативні явища: запори, діарею, метеоризм і спазми шлунку.

4. Висока калорійність продукту може посприяти набору зайвої ваги. Тому рекомендується регулювати калорійність їжі, що вживається.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що і Відомо, що в яблуках міститься багато вітаміну С, фолієвої кислоти, магній, заліза, а також клітковини, яка покращує роботу травної системи. Людям, що страждають від закрепів та інших проблем зі шлунком, рекомендується їсти яблука перед їжею, приблизно за пів години. Але не варто захоплюватися - для нормалізації травлення досить половинки середнього яблука або одного маленького. Експерти кажуть, що фрукт необхідно їсти разом з шкіркою, тоді він принесе максимум користі для здоров'я. Не варто переживати, якщо шкірка яблука натерта воском - її використовують для кращого збереження плодів і більш привабливого вигляду. Але віск використовується харчової, тому шкоди він не приносить. Однак здатний викликати алергічну реакцію. Якщо це сталося, тоді фрукти краще вживати без шкірки.