Скільки калорій спалюють стрибки зі скакалкою

Кількість спалених калорій залежить від ваги людини і інтенсивності тренування

У гонитві за гарною і стрункою фігурою багато жінок виснажують себе жорсткими дієтами, погоджуються на болючі косметичні процедури, приймають сумнівні таблетки для схуднення, навіть не здогадуючись, що привести тіло у форму можна завдяки звичайним стрибкам зі скакалкою.

Експерти кажуть, що стрибки зі скакалкою дуже корисні для здоров'я, адже вони прискорюють обмін речовин, підвищують витривалість, покращують роботу серцево-судинної та дихальної систем. Крім кардіонавантаження такі стрибки приводять в тонус велику кількість м'язів у всьому тілі: м'язи ніг, рук, сідниць, плечей, живота і спини.

Якщо порівняти такі стрибки з іншими активними видами спорту, то за енерговитратами вони випереджають біг, їзду на велосипеді, плавання, заняття аеробікою і гімнастикою. Стрибки зі скакалкою — оптимальне співвідношення ціна-результат для спалювання жиру Енерговитрати під час скіппінгу у кожної людини будуть відрізнятися. Це залежить від:

- початкової ваги людини;

- різновиду стрибків, що використовуються під час тренуваннь;

- звичного способу життя, харчування.

Витрата енергії при заняттях скіппінгом залежить від часу, який приділяється тренуванню. В середньому за 10 хвилин стрибків людина з масою тіла в межах 60-70 кг спалює 115 ккал, за 30 хвилин — близько 300 ккал, що в 4-5 разів перевищує енерговитрати під час ходьби.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки калорій можна спалити завдяки плаванню.