Скажи депресії ні - експерти назвали природні антидепресанти

Корисні поради для того, щоб уникнути депресії

Настрій - це позитивні або негативні емоції. Коли ви в гарному настрої, в вас відчувається заряд бадьорості, ви готові перевернути гори й здійснити подвиги. При поганому настрої, навпаки, ви відчуваєте дефіцит енергії, вас дратують навіть дрібниці. Про те, як підтримувати піднесений настрій духу, пише Голос.

Гарний настрій сприяє гнучкості розуму, креативності та здатності розв'язувати проблеми, крім того, поліпшується працездатність.

За піднесений настрій відповідає гормон щастя - серотонін. Також він знижує відчуття тривоги і нервозність.

А люди, які постійно перебувають у депресивному настрої, швидше за все, страждають від нестачі цього гормону. Можливо, вони такими народилися - генетична схильність, коли існує нестача речовин, що визначають настрій і властивості особистості, є вродженою.

Також сприяють дефіциту вироблення серотоніну приймання певних препаратів, такі як антигістамінні препарати, снодійне, транквілізатори. Брак білка в їжі, надмірне вживання стимуляторів і проблеми з цукром в крові також викликають погіршення настрою.

Для того, щоб тримати рівень серотоніну в нормі, необов'язково вдаватися до медичних препаратів. Можна спробувати обійтися і природними антидепресантами.

За гарний настрій всюди й завжди відповідає якісне харчування. Поживна їжа не дає нам страждати від голоду і забезпечує запаси організму необхідними вітамінами і мікроелементами для справного функціонування організму. Виробництво серотоніну, дофаміну, норадреналіну, адреналіну і ендорфіну та інших важливих нейромедіаторів залежить від кількості і якості поживних речовин, що надходять в організм.

Фізичні вправи. При фізичному навантаженні починається активне виділення серотоніну і дофаміну.

Здоровий сон. Нестача сну сприяє дефіциту серотоніну.

Крім усього перерахованого вище існує безліч способів уникнути депресії - хобі, шопінг, спілкування, танці та музика, похід в кіно, домашні улюбленці і спостереження за ними. Багато що може покращувати настрій. Список практично нескінченний. Але висновок можна зробити один - вмійте насолоджуватися життям!

Раніше "Коментарі" писали про те, наскільки здорові звички продовжують життя.