Шість корисних гаджетів для веганів

Використовуючи кухонні гаджети, ви урізноманітите харчування і зменшіть витрачання часу на кухні

Як би ви не харчувалися, яких би принципів не дотримувалися, головне - отримувати необхідні вітаміни і мікроелементи в потрібній кількості. Тому харчування повинно бути різноманітним. РБК Стиль розповідає про гаджети, які полегшать приготування страв для тих, хто не вживає м'яса.

Апарат для приготування рослинного молока

Звичайно, рослинне молоко можна приготувати і вручну. Для цього потрібен блендер, сито для проціджування і багато вільного часу. Але можна скористатися досягненнями технічного прогресу і заощадити час і сили.

В сучасні апарати для рослинного молока необхідно тільки засипати ті продукти, з яких ви хочете зробити напій, залити водою і і натиснути на кнопку. Решту кухонний гаджет зробить за вас - вам залишиться тільки випити.

Мороженица

Навіть якщо самий родючий сезон в році добігає кінця, це не означає, що кількість ягід, фруктів і овочів має скоротитися в вашому раціоні. Потрібно всього лише їх заморозити. А, наприклад, із заморожених ягід, фруктів і овочів круглий рік можна робити сорбети. Звісно, можна обійтися блендером і формочками, але з з використанням морожениці такий десерт виходять більш однорідним. Вам потрібно лише завантажити необхідні складові і натиснути на кнопку, а апарат візьме на себе заморозку і рівномірне перемішування.

Прес для масла

Гарне рослинне масло повинно бути свіжим. В процесі зберігання воно не тільки поступово втрачає смак і аромат, але і окислюється, через що стає навіть шкідливим. Такі масла, як соняшникова, олівкова зіпсуватися не встигнуть, а от мати під рукою щось незвичайне з з яскравим смаком і ароматом хочеться. В такому випадку має сенс готувати олію самостійно, тим більше що з електричними пресами для масла це не складніше, ніж приготувати сік.

Млин

Борошно, особливо грубого помелу, може також швидко зіпсуватися як і олія. А решта видів борошна, крім пшеничного, незважаючи на дешевизну круп, б'ють по кишені. Електричні ж млини дуже прості в догляді, годяться для подрібнення не тільки пшениці і жита, а й кукурудзи, рису, гречки, солі, трав, спецій, кавових зерен. Деякі моделі об'єднують в собі відразу два гаджета: млин і зернодавілку для приготування свіжих пластівців з вівса, гречки та інших продуктів.

Скороварка

Бобові - основне джерело білка для тих, хто відмовився від їжі тваринного походження. Але вони мають істотний недолік - для приготування бобів витрачається багато часу. Скороварка скорочує цей час в 2-3 рази за рахунок того, що продукти готуються під тиском вище атмосферного. Мультиварки-скороварки можуть працювати з тиском і без нього і стануть в нагоді для різних рецептів.

Меланжер

Горіхову і арахісову пасту, шоколад, халву досить складно приготувати в звичайному блендері, адже більшості моделей не під силу подрібнити продукти настільки, щоб в результаті виходили однорідна кремова маса. Допоможе меланжер. У ньому вбудовані жорна, за допомогою яких він подрібнює продукти.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, дівчинка протягом восьми років свого життя харчувалася одними чіпсами і хлібом.