Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Простий спосіб дезінфекції зубної щітки між використанням
commentss НОВИНИ Всі новини

Простий спосіб дезінфекції зубної щітки між використанням

Дослідження показують, що понад 100 мільйонів мікробів, включаючи кишкову паличку, стафілокок і вірус простого герпесу, можуть жити в щетині зубної щітки. Але не варто панікувати - існує простий і дієвий спосіб, як продезінфікувати щітку між використаннями.

17 жовтня 2020, 14:21 comments5634
Поділіться публікацією:


Простий спосіб дезінфекції зубної щітки між використанням

Фото: shutterstock

Багато з нас просто обполіскують головку зубної щітки проточною водою після використання, не замислюючись про те, що залишається в її щетині. Але щоб запобігти скупченню бактерій, цього недостатньо.

Простий спосіб продезінфікувати головку зубної щітки — замочувати її в спиртовій антибактеріальної рідини для полоскання рота не рідше одного разу в тиждень. Для початку налийте трохи розчину в чашку (не занурюйте щітку в пляшку) і дайте щетині увібрати рідину протягом 15 хвилин.

Догляд між використаннями

Після чищення зубів ретельно промийте щетину теплою проточною водою, щоб видалити залишки зубної пасти, частинки їжі або сміття. Струсіть надлишки води з щетини, потім помістіть зубну щітку в вертикальне положення, щоб вона висохла. У вас може виникнути спокуса прикрити зубну щітку спеціальним ковпачком, але експерти не радять цього робити, адже замкнуте вологе середовище сприяє більшому зростанню мікроорганізмів.

Як часто необхідно міняти зубну щітку?

Незалежно від того, наскільки добре ви доглядаєте за своєю зубною щіткою, в кінцевому підсумку вам все одно доведеться її викинути. Більшість експертів рекомендують міняти зубну щітку або насадку для електричної щітки кожні три-чотири місяці. Деякі стоматологи рекомендують зміну щітки навіть кожні вісім тижнів — це не тільки мінімізує скупчення бактерій, нова міцна щетина також є найбільш ефективною при очищенні зубів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини