Головна Новини Дозвілля ЗСЖ МОЗ дало поради, як провести новорічне застілля без шкоди для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ дало поради, як провести новорічне застілля без шкоди для здоров'я

Різноманіття їжі на святковому столі зазвичай стимулює до переїдання

31 грудня 2020, 09:10
Поділіться публікацією:

Перед Новим роком Міністерство охорони здоров'я повідомило, як правильно харчуватися під час застіль та порадило українцям скористатися принципом "тарілки здорового харчування" аби страви не принесли дискомфорту вашому шлунку. Про це повідомила сторінка МОЗ у фейсбуці.

МОЗ дало поради, як провести новорічне застілля без шкоди для здоров'я

МОЗ нагадало про принцип тарілки здорового харчування. Фото: goodfon.ru

Принцип поділу їжі розробили фахівці Центру громадського здоров'я. Так 1/2 тарілки мають становити овочі та фрукти. При цьому картопля не рахується. 1/4 тарілки мають зайняти цілозернові продукти. Таку ж саму частину тарілки потрібно виділити на рибу, курку, квасолю, горіхи. Це все також можна додавати до салату.

Спеціалісти рекомендують для заправлення салатів краще брати рослинну олію в невеликій кількості. Найкраще підійде оливкова олія.

МОЗ радить під час святкування пити більше води. Шкідливими для організму стануть газовані солодкі напої. Від них краще відмовитися або хоча б мінімізувати вживання.

Контролюйте кількість алкоголю, яку випили. Найбезпечнішим напоєм стане червоне вино.

Експерти наголосили на тому, що великий вибір їжі стимулює до переїдання. Тому не потрібно готувати занадто багато. Навіть в новорічну ніч тримайте свій апетит під контролем.

МОЗ дало поради, як провести новорічне застілля без шкоди для здоров'я - фото 2

Нагадуємо, що американські дієтологи радять уникати ультрапастеризованої їжі, "приготовленої" за допомогою хімічних процесів з використанням декількох оброблених інгредієнтів, які самі виробляються з використанням цукру, масел, жирів і солі. Дану пастеризацію використовують для продовження терміну придатності певних продуктів.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати матеріал про 5 токсичних інгредієнтів у фаст-фуді, про які ви навіть не підозрювали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини