Експерти назвали п'ять продуктів, які негативно впливають на стан вашої шкіри

Не всі продукти однаково корисні для нашої краси

Ваш раціон безпосередньо впливає не тільки на самопочуття, але і красу. Не дивно, що експерти рекомендують від певних продуктів відмовитися, щоб не страждати від наслідків, пов'язаних з їх вживанням. Вашій увазі ТОП 5 продуктів, які вкрай негативно впливають на стан вашої шкіри. Як пише портал NeBolei, не всі продукти однаково корисні для нашої краси. Є ті, які можуть стати причиною розвитку проблем зі шкірою. Тому від них, запевняють експерти, краще відмовитися або обмежити кількість в раціоні.

1. Цукор

Рафінований цукор, якщо вживати його понад норму, має дуже неприємну властивість - руйнує колагенові з'єднання епідермісу, сповільнюючи його регенерацію і провокуючи появи зморшок. Замініть цукор на мед і фрукти, а також привчайте себе пити чай і каву без цукру.

2. Кава

До речі, про каву: улюблений напій - не найкраще частування для вашого обличчя. Вона зневоднює організм, провокуючи появу зморшок і лущення - саме тому чашку американо варто запивати рівною кількістю чистої води.

3. Алкоголь

Алкоголь шкідливий в принципі, але для краси він взагалі ворог №1 - через зловживання коктейлями можна заробити не тільки набряки, але і екзему, дерматоз, алергію, лущення, купероз і багато інших малоприємні хвороби. Голлівудський дерматолог Нігма Таліб, вважає алкоголь однієї з 4-х шкідливих харчових груп. Вона радить повністю виключити його на три тижні, щоб заспокоїти запалену шкіру, після чого дотримуватися правила 80/20.

4. Молоко

Дослідження показали, що коров'яче молоко, яке ми додаємо до мюслів, кава і п'ємо просто так, є найпоширенішою причиною появи акне в дорослому віці. Якщо це ваша проблема, спробуйте метод з попереднього пункту: приберіть молочні продукти з раціону на 21 день, після чого проаналізуйте, як змінився стан шкіри.

5. Сіль

Тут все логічно - чим більше ви вживаєте солі в будь-якому вигляді, тим більше провокуєте набряклість. Звідси і мішки під очима. Пам'ятайте, що фастфуд, ковбаси та напівфабрикати, магазинні соуси, не кажучи вже про солоної риби або снеків, - вам не друзі. Тому дозволяйте їх собі не частіше разу на тиждень.

Перегляньте свій раціон, якщо регулярно зустрічаєтеся з проблемами шкіри. Це дозволить не тільки заощадити гроші на всіляких засобах, але і відчувати себе впевненіше.

Як повідомляли раніше будь-яка дівчина мріє виглядати бездоганно, і це можливо за допомогою нехитрих процедур, які допоможуть позбутися від видимих недоліків шкіри і швидко поліпшити свій зовнішній вигляд.