Дієтологи розповіли, кому не варто їсти зелень

Петрушка не можна вживати при гіпотиреозі, її не рекомендують у перший триместр вагітності

Зелень вважається корисним продуктом. Однак мало хто знає, що не всяка зелень корисна для всіх. Кожна зелень має свої корисні властивості та свої протипоказання, так само як і будь-які продукти, пише vesnamedia. Наприклад, рукола дає гіркий смак і зміцнює печінку. Петрушка не можна вживати при гіпотиреозі, її не рекомендують у перший триместр вагітності. Чебрець може викликати спазм гладкої мускулатури, вагітним він також не рекомендується може призводити до тонусу. М'ята охолоджує організм, знижує тиск, в холодну пору року не рекомендується тим, у кого знижений тиск, адже бувають запаморочення, підвищений магній в організмі.

Для здорових людей обмежень за обсягом зелені немає, але мало хто може з'їсти 700-800 грамів, адже навіть порція 40-50 грамів вже є достатньо об'ємною. У будь-якому випадку потрібно вживати в помірній кількості, 100-150 г на день цілком допустимо. Також, за словами фахівців, у зелені з відкритого ґрунту, яку вирощують у літній сезон, концентрація вітамінів та мінералів значно перевищує ту, що є у тепличних рослинах.

Нагадаємо, сьогодні гастритом страждає дуже багато людей. І виникнути запалення може з різних причин, зокрема через неправильне харчування. Лікар-дієтолог Тетяна Іваннікова розповіла, який напій варто додати до раціону людям, які зіткнулися із захворюванням. Фахівець зазначила, що людям з гастритом і виразкою шлунка як перекушування варто вживати кисіль. Як виявилося, цей напій позитивно позначається на мікрофлорі кишківника, скорочуючи кількість шкідливих бактерій і збільшуючи зростання корисним. Завдяки своїй в'язкій текстурі, кисіль добре обволікає слизову оболонку шлунка, тим самим створюючи захисний бар'єр. Крім цього, у складі киселю міститься крохмаль, який допомагає знижувати в крові рівень "шкідливого" холестерину, тим самим запобігаючи розвитку атеросклерозу та захворювань серцево-судинної системи.