Чим небезпечна пізня вечеря для організму - медики

Їжа на ніч призводить до неприємних проблем зі здоров'ям

Більшість людей знає, що їсти на ніч - шкідливо. Проте тільки невелика кількість людей дійсно відмовляється від цієї звички, адже мало хто знає скільки шкоди нам завдає їжа, спожита перед сном.

Нещодавно американські вчені зробили дослідження, щоб зрозуміти, яку шкоду завдає пізня вечеря.

Для цього вони набрали добровольців, які протягом восьми тижнів харчувалася з 8 до 19 годин. Далі їхній графік змінили, і вони почали харчуватися з 12 до 23 години також протягом такого ж відрізку часу. Між двома періодами дослідження було зроблено перерву в п'ятнадцять днів.

Результати приголомшили вчених. Під час другого періоду дослідження вчені виявили пряму залежність між часом останнього прийому їжі і набором жирової маси. Виявилося, чим більше людина їсть на ніч, ти сильніше та швидше товстішає.

Це пояснюється тим, що коли ми спимо, в нашому організмі змінюється синтез гормонів. Уві сні виробляється мала кількість інсуліну. Тому глюкоза майже не виводиться та залишається в тілі, підвищуючи тим самим рівень холестерину і цукру в крові.

Тож шкідлива звичка їсти на ніч призводить до серцево-судинних захворювань і цукрового діабету. В додаток, якщо ми пізно харчуємося, в організмі не встигають вироблятися гормони грелін і лептин, які дають нам відчуття ситості.

Тому чим раніше ви перестанете їсти вночі, тим здоровішими та стрункішими будете.

Нагадаємо, що медики розповіли, якою незвичайною властивістю володіє паприка. Згідно з дослідженням, проведеним британськими вченими, ця приправа має антиракові властивості.

Також сайт "Коментарі" раніше писав, кому краще не їсти олів'є за новорічним столом. За словами дієтолога Маргарити Куц, цей салат хоч і смачний, але дуже калорійний, тому він підійде не всім.