Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як не зірватися з дієти в перші дні - 8 дієвих способів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не зірватися з дієти в перші дні - 8 дієвих способів

Інколи сили волі недостатньо аби встояти перед шкідливою їжею

30 листопада 2020, 05:30
Поділіться публікацією:

Сісти на дієту легко, а от протягом тривалого часу дотримуватися її — великий подвиг. Нелегко перелаштувати себе на новий режим харчування, особливо, якщо раніше ви дозволяли собі їсти все. Аби допомогти організму та не зірватися в перші ж дні, виконуйте наступні пункти.

Як не зірватися з дієти в перші дні - 8 дієвих способів

Як не зірватися з дієти в перші дні. Фото: 24 канал


1. Поліпште режим сну

Почуття голоду в нашому організмі регулюють гормони грелін і лептин. Вони виробляються під час сну. Якщо ви не виспитеся, в організмі відбудеться збій цих гормонів. Мозок захоче компенсувати внутрішню неполадку чимось калорійним та некорисним.

2. Приберіть з дому "заборонені" продукти

Якщо приваблива, але шкідлива їжа постійно на столі — рано чи пізно ми її з’їмо. Тому варто очистити свій дім від всіх продуктів, які не можна споживати. Якщо заборонені смаколики любить хтось із членів сім’ї, нехай ховає їх якнайдалі та не спокушає ваш апетит.

3. Завжди носіть з собою їжу

Дотримуйтеся правила — якщо ви виходите з дому, не забудьте захопити ланч-бокс з корисною їжею. Адже може статися таке, що ви зголоднієте, але спожити потрібні продукти не зможете. Спокуса зірватися з правильного раціону та з’їсти калорійний снек зросте удвічі.

4. Готуйте план раціону заздалегідь

Аби не потрапляти в некомфортні ситуації, завжди звечора плануйте, що ви їстимете протягом наступного дня. Якщо ви йдете в ресторан чи кафе — заздалегідь прогляньте меню та виокремте страви, що найбільш підходять вам. Це допоможе не розгубитися та впевнено себе почувати.

5. Користуйтеся натуральними спеціями

Спеції роблять смак їжі привабливішим. Приправлену страву ви з’їсте в меншій кількості та з більшим задоволенням. Все тому, що спеції впливають на наші рецептори. Однак, потрібно вибирати тільки натурпродукт без солі та хімічних добавок.

6. Заведіть щоденник дієти

Записуйте те, що плануєте з’їсти, на папері. Так ви легше сприйматимете інформацію та будете діяти за планом, без імпульсивних рішень. Окрім того, записи покажуть, який довгий шлях ви вже пройшли, а також подарують наснагу дійти до кінця.

7. Дайте організму звикнути до нового раціону

Можливо, раніше у вас відбувалися зриви саме через те, що організм не був готовий до переходу на зовсім інший раціон? Дайте собі більше часу та звикайте до нових продуктів заздалегідь. Зробіть репетицію дієти до самої дієти. Так організм позитивніше сприйме зміни.

8. Мотивуйте себе

Не забувайте, чому ви почали дієту та уявляйте кінцевий результат. Робіть фото та порівнюйте себе кожен день. Дивіться мотиваційні фільми, дізнавайтеся історії людей, які змогли вистояти в цій харчовій битві з собою. Хваліть себе кожен день та знаходьте сили триматися до останнього.

Сайт “Коментарі” також рекомендує прочитати, що буде, якщо постійно відмовлятися від сніданку.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини