Від Крутивуса до Котигорошко: в Україні з’явиться кіновсесвіт власних супергероїв

В Україні розробляють власний кіновсесвіт супергероїв.

Українська кіностудія FILM.UA Group спільно з режисером Артемом Литвиненком працюють над створенням нового кіновсесвіту сучасних українських супергероїв. Студія обіцяє, що кіновсесвіт включатиме спінофи, серіали та анімаційні проєкти, а першим повнометражним супергеройським екшном стане "Крутивус. Повернення сили".

Сюжет фільму розгортається у сучасному Києві, де поруч із людьми століттями живуть міфічні істоти з надприродними здібностями, але через давню Угоду вони не можуть ними користуватися. Проте коли на півночі пробуджується давнє зло, українські супергерої, такі як Крутивус, Вернигора, Вирвидуб і Котигорошко, змушені відновити свої сили, щоб захистити країну.

Наразі відомо про чотирьох супергероїв нового кіновсесвіту та описані їх сили:

  • - Марій Крутивус – контролює водні потоки;
  • - Устим Вернигора – має надзвичайну фізичну силу;
  • - Діян Вирвидуб – керує рослинністю;
  • - Вія Котигорошко – володіє супершвидкістю та знає бойові мистецтва.

На противагу українським супергероям, постають суперлиходії, серед яких володарка "кокошніка-укокошніка" Василіса Ужасна, "ходячий РЕБ" Соловей Розбійник, психопат із телекінетичними здібностями Ємєля Дурачок та "руський богатир" Альоша Попович.

Режисером проєкту та сценаристом став Артем Литвиненко, відомий як автор популярного серіалу "Нюхач". Також його серіал "Перші дні" отримав міжнародну прем'єру на Netflix. Наразі проєкт перебуває на стадії розробки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про топ 10 найкращих українських фільмів, які були зняті за час незалежності України.

Також "Коментарі" писали, що Netflix обурив українців. В популярному серіалі росіянка зіграє роль персонажки, яка пережила геноцид.