Вчені зробили несподіваний висновок про любителів кримінальних серіалів

Таке опитування організували майже п'ять років тому

Фахівці опитали понад 1000 жителів Австрії. Частина респондентів зізналася, що регулярно дивляться американські кримінальні телесеріали, такі як Закон і порядок і ситком Бруклін 9-9. Так, 18% людей, які заповнили анкети, не відрізняють факти від вигадки і плутають закони США з місцевими. Зокрема, вони вважають, що в Австрії все ще смертна кара, не дивлячись на те що її скасували в 1968 році, пише govtech.

"Люди постійно зберігають інформацію в своїй пам'яті, навіть коли дивляться телевізор. На жаль, ми відносно швидко забуваємо, звідки вона прийшла. Ті, хто захоплюються американськими кримінальними телесеріалами, мають спотворене уявлення про систему правосуддя в своїй країні ", - роблять висновки вчені.

Таке опитування організували майже п'ять років тому, тоді тільки 11% респондентів вважали, що в Австрії, як і раніше виносять смертні вироки. Втім, вчені впевнені, що стосовно інших галузей знань у людей також може бути спотворено реальне уявлення про світ.

Нагадаємо, одіозний російський актор Микола Бурляєв дуже різко і категорично висловився про кінематограф в Росії. Він пояснив, чому покинув свою успішну кар'єру в кіно. Про це Бурляєв розповів в ефірі YouTube-каналу "Ещенепознер". 74-річний народний артист Росії заявив, що його дуже обурює те, що сьогодні відбувається в кіносфері. За його словами, багато російських кінопроектів просто принижують духовний рівень країни. "Серіали російські мерзенні і бездарні, а кіно взагалі огидне. Звичайно, є десяток фільмів, які не соромно і можна подивитися", - заявив актор. Актор зазначив, що те, що сьогодні відбувається в російському кінематографі, просто принижує ті досягнення і результати, які вдалося показати Андрію Тарковському, Сергію Бондарчуку і Володимиру Шукшину. Він просто не розуміє, як країна могла до такого скотитися.