Трамп і Церква Сатани: цікаві факти до 30-річчя фільму "Один вдома"

Найцікавіші і незвичайні факти про фільм "Один вдома"

Легендарному фільму виповнилося 30 років.

"Один вдома" (англ. "Home Alone") - американський різдвяний комедійний фільм, який вийшов в прокат в листопаді 1990 року. За виробництво взявся Джон Хьюз та зрежисований Крісом Коламбусом.

Для багатьох ця кінострічка асоціюється з Новим Роком ще з дитинства. Фільм вже три десятиліття перебуває в ТОП-е різдвяних фільмів, і швидше за все, залишиться в любимчиках ще надовго.

Про найцікавіші фактів про "Один вдома" викладено нижче.

• Ідея фільму "Один вдома" прийшла режисерові Джону Хьюзу, коли він зі своєю сім'єю збирався на відпочинок у Франції. "А якщо в метушні дорослі з великої родини забудуть будинку одного з дітей?" - так звучав первинний задум.

• Кріса Коламбуса називають прихильником Церкви Сатани: по їх замовленню він продюсував кілька фільмів. У комедії "Догма" навіть є такий жарт про фільм "Один вдома": "Хтось продав душу дияволу, щоб заробити на цьому гі*ні гроші".

• Фільм "Ангели з брудними душами", який Кевін переглядає на відеомагнітофоні, насправді не існує. Кілька сцен в стилі класичних гангстерських бойовиків були зняті спеціально для фільму "Один вдома".


• Спочатку сценарій писався тільки під Маколея Калкіна, уже досить відомого в Америці юного актора. Однак Хьюз і Коламбус все одно організували грандіозний кастинг, переглянувши кілька сотень хлопців. В результаті роль все одно дісталася Калкіну, через те, що він був найенергійнішим і "живим" кандидатом.

• Для додання образу лиходія реалістичності Джо Пеші хотів, щоб Маколей Калкін по-справжньому боявся його. Одного разу він навіть випадково поранив хлопця: в сцені, де грабіжник говорить хлопчикові: "Я збираюся відкусити все його пальці, актор дійсно прокусив Калкіну палець до крові. Кажуть, що навіть залишився шрам.

• Успіх першої частини "Один вдома" привернув увагу Дональда Трампа, який буквально змусив взяти його в сиквел. Про це розповів Кріс Коламбус: Трамп дозволив знімати у своєму готелі Plaza за гроші та в обмін на свою участь в проекті. На подив режисера, на першому показі глядачі аплодували, побачивши на екрані Трампа. Тому сцену залишили.


• Будинок де знімали "Один вдома" знаходиться в елітному котеджному селищу Уіннетка в Іллінойсі за адресою Лінкольн Авеню, 671. У 2012 році особняк був проданий за більш ніж 1,5 мільйона доларів США. Зараз будинок знають як місцеву туристичну пам'ятку.

• Молодший брат Маколея Калкіна Кіран теж знявся в "Один вдома". Він зіграв кузена Фуллера, який страждав нетриманням.

• У 2018 році 38-річний Маколей Калкін повернувся до ролі Кевіна, відтворивши відомі сцени з фільму в рекламі Google Home.

Раніше "Коментарі" повідомляли про 10 випадків, коли актори Marvel знялися разом в інших фільмах.