Стало відомо, коли на екрани вийде "Форсаж 10"

Стало відомо, що наступна частина американського бойовика «Форсаж» вийде на екрани у квітні 2023 року

Американська медіафраншиза "Форсаж", на рахунку якої вже 9 повнометражних і 2 короткометражні фільми, анонсувала дату прем'єри нової частини кримінального бойовика.

Кіностудія оголосила, що глядачі побачать "Форсаж 10" 7 квітня 2023 року. Її режисером знову виступить Джастін Лін. Повідомляється, що зйомки "Форсажу 10" будуть вестися паралельно з "Форсаж 11" який планують випустити на великі екрани у 2024-му році.

Приступити до роботи над двома проєктами студія збирається вже в січні наступного року. Це буде фінал франшизи, початок якому покладуть в 10 частині, а 11 стане свого роду продовженням.

Подейкують, що творці "Форсажу" розглядають ідею цифрового "воскресіння" головного героя кінострічки Пола Уокера, який знявся в декількох попередніх частинах бойовика, а у 2013 році загинув в автокатастрофі.

Відзначимо, що франшиза "Форсаж" є найбільшою і найприбутковішою студією Universal - загальносвітові касові збори всіх частин складають понад 5,9 мільярда доларів.

Цього року глядачі нарешті побачили дев'яту частину "Форсажу", яку переносили через закриття кінотеатрів у зв'язку з пандемією коронавірусу. На цей час касові збори фільму складають понад 680 мільйонів доларів. Кінострічка отримала суперечливі оцінки. На сайті-зібранні рецензій Rotten Tomatoes 59% з 281 критика дали фільму позитивну рецензію із середньою оцінкою 5,70 із 10.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американський бойовик "Форсаж: Хоббс і Шоу", де головні ролі зіграли Дуейн "Скеля" Джонсон і Джейсон Стейтем, отримає продовження.