Реліз "Аватара 2" відкладено: скільки глядачам чекати нової частини

Новий «Аватар» повинен був вийти на екрани в 2021 році

У травні 2020 року стало відомо про те, що Нова Зеландія, де проходили зйомки нових частин "Аватара", відновила виробництво фільму. Глядачі сподівалися, що прем'єра фільму відбудеться в запланований термін, попри складність роботи через пандемію коронавірусу. Однак, реліз довелося відкласти на цілий рік. Таку інформацію надало видання The Hollywood Reporter.

Кіностудія Walt DIsney відмовилася від своїх планів випустити фантастичний фільм "Аватар 2" в грудні 2021 року і перенесла його прем'єру на 2022.

Відповідним чином було змінено і прокатні графіки всіх наступних частин проєкту - "Аватар 3" - на 20 грудня 2024, "Аватар 4" - на 18 грудня 2026, "Аватар 5" - на 22 грудня 2028 року.

"Немає нікого більш розчарованого цією затримкою, ніж я", - прокоментував режисер фільму Джеймс Кемерон - Чого більшість з вас, ймовірно, не знає, так це того, що пандемія все ще заважає нам відновити більшу частину нашої роботи з проведення віртуальних зйомок в павільйонах в Лос-Анджелесі. Ця робота так само важлива для фільмів, як і натурні зйомки".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки творці "Аватара" витратять на виробництво нових частин фільму.